Vratio se cold girl make-up izgled. Evo kako ga postići

Foto/Screenshot: Instagram/TikTok/Promo/dm.hr/essence.eu/benefitcosmetics.com/etudehouse.com/ goldenrose.hr/pinkpanda.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOVA sezona, novi beauty trend - donekle. U posljednje vrijeme društvenim mrežama ponovno je zavladao cold girl make-up. Kako nam kaže Andrea Leko, profesionalna vizažistica, ovaj look nije nov, samo je ponovno aktualan. Ako ste po imenu pretpostavili da se radi o izgledu koji oponaša kako izgledamo kada nam je hladno - pogodili ste. 

@jasminnlily_

it’s tiiimeee ❄️⛄️ the lip is my fave part

♬ original sound - ci

"Cold girl make-up označava izgled kada nam je hladno, pa, iako nas pri dolasku hladnijih temperatura ovakav prirodni izgled svakako neće zaobići, jednako ljupko možemo rekreirati ovaj izgled sa samo nekoliko proizvoda", kaže Andrea. Evo i koje proizvode preporučuje. 

@haileybieber

when I was 16 I was the Sugar Plum Fairy in the Nutcracker.. this is my 2023 version of that makeup. My go to vibe for the holiday season! 🍬✨

♬ Dance of the Sugar Plum Fairy (Tchaikovsky) - Ian Post

Potrebna su samo tri proizvoda

"Ovaj look odlikuju tri proizvoda, svjetlije sedefasto sjenilo, lip tint ili kremasto rumenilo te sjajilo ili ulje za usne", otkrila nam je. Najveći naglasak je na rekreaciji prirodne zarumenjenosti kada nam je hladno, a nijansa koja treba je na bazi crvene ili hladno roze koja se nanosi od sredine obraza prema kraju lica, na potezu jagodične kosti.

Lip tintovi koji mogu biti i za usne i za obraze

Najpoznatiji lip tint je onaj od Benefita, a popularan je jer je vrlo pigmentiran. S njim je zbog njegove teksture potrebno brzo raditi pa Andrea preporučuje da se nanese malo proizvoda na prste, protrlja da bi se ugrijao i potom na obraze. 

Benefit Cosmetics BeneTint Lip & Cheek Stain, 6 ml, 14.78 eura (111.36 kn)

"Možete ga nanijeti i na donji dio nosa, za čim realniji promrznuti izgled. Ono što je prednost ovog proizvoda je njegova multifunkcionalnost te se on koristi i na usnama, može direktno s aplikatorom ili, također, za suptilniji izgled prvo na jagodicu prsta pa utapkati na usne", pojašnjava Andrea. 

Ako vam je Benefitov lip tint izvan budžeta, jeftinija alternativa je Etude Water Tint u nijansi Strawberry. On je na bazi vode, lijepo pigmentiran te ima mat finiš. Osim njega, i Essence ima povoljniji lip tint koji mijenja boju iz crne u rozu. Također je odličan za ovaj look, a i povoljan. 

Etude Dear Darling Water Tint, Strawberry, 9 g, cijena na sniženju je 6.29 eura (47.39 kn)
Essence PINK is the new BLACK colour-changing lip tint, 4 ml, 2.90 eura (21.85 kn)

Sedefasto bijelo sjenilo

Kada je u pitanju šminka za oči, ovaj look "traži" sedefasto bijelo sjenilo koje možete nanijeti samo u kut oka kao highlighter ili uzduž donjeg ili gornjeg kapka. Andrea preporučuje ovo mono sjenilo od marke s-he, a za one koji više preferiraju kremasta sjenila preporučuje essence luminous Eye Tint tekuće sjenilo u nijansi 02 Gleaming Charm. 

s-he colour&style sjenilo za oči mono 184/001, 2 g, 1.75 eura (13.19 kn)
essence luminous Eye Tint tekuće sjenilo za oči, 02 Gleaming Charm, 6 ml, 3.10 eura (23.36 kn)

Za one koji preferiraju sjaj na usnama

Ako želite rekreirati ovaj look, ali na usnama više volite sjaj umjesto mat finiša, Andrea preporučuje njegujuća ulja u boji koja su hit ove sezone. Izdvojila je Golden Rose Miss Beauty ulje za usne koje dolazi u dvije nijanse koje su obje dobre za ovaj izgled. Zatim preporučuje i NYX fat lip ulje za usne u nijansama Newsfeed i Supermodel. Ono je pigmentirano i njegujuće te nije ljepljivo. 

Golden Rose Miss Beauty Tint Lip Oil, 4.10 eura (30.89 kn)
NYX Professional Makeup Fat Lip Oil, Newsfeed, 4.8 ml, cijena na sniženju je 5.99 eura (45.13 kn)

Pročitajte više