"Vrhunac kapitalizma": Amazon u Americi sada nudi zdravstvenu skrb Prime članovima

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMAZON je prije nekoliko dana na američkom tržištu najavio novu uslugu koja će biti dostupna članovima Primea - zdravstvena naknada za 9 dolara mjesečno (8.40 eura), ili 99 dolara godišnje (92.40 eura). Ako se pitate od kuda sada taj potez i kako se Amazon našao u zdravstvu. Evo rezime. 

Amazon je u srpnju 2022. godine kupio pružatelja primarne zdravstvene skrbi One Medical za otprilike 3.9 milijardi dolara. Kako piše CNBC, One Medical upravlja mrežom butik ordinacija primarne zdravstvene zaštite u nekim dijelovima SAD-a, prvenstveno oko velikih gradova.

Od brze dostave do zdravstva

Amazon je sada za svoje američke kupce, u svoju uslugu članstva Prime, odlučio integrirati One Medical. Amazon je u priopćenju za medije istaknuo da je zdravstveno iskustvo u SAD-u "frustrirajuće, teško za snalaženje i općenito nezadovoljavajuće". I najavio "novu prednost članstva Prime koja donosi visokokvalitetnu skrb One Medicala".

"Prime štedi novac članova svaki dan s ekskluzivnim ponudama, brzom i besplatnom dostavom, uštedama na receptima i kvalitetnom zabavom - a sada i visokokvalitetnom zdravstvenom skrbi", istaknuo je Amazon. Ova usluga pokriva virtualnu skrb na zahtjev i odlazak u ordinacije. 

Internet je pun reakcija

Društvene mreže su pune reakcija na ovu novost. "Samo u Americi", napisao je u opisu videa jedan tiktoker. "Ne mogu ovo shvatiti ozbiljno", rekao je na početku i kasnije dodao: "Ovo je doslovno zaplet cyberpunka".

@jessiejbro_

Amazon Healthcare 😭 only in the USA baby RAHHH 🦅

♬ original sound - Jessie B

"Osiguranje automobila u Costcu, zdravstveno putem Amazona. Jedva čekam da mi Walmart ponudi osiguranje nekretnine", "Ovo je vrhunac kapitalizma", "Želim besplatne povrate, kad odeš doktoru i kažu da ti nije ništa, ne želim to platiti", "Najgore od svega je to što ću kupiti ovu uslugu ako je pristupačna jer si trenutačno ne mogu priuštiti nijednu opciju na tržištu", neki su od komentara ispod tog videa. 

Na X-u (bivšem Twitteru) se isto može naći pregršt komentara. "Zanimljiv potez", "Sjajne vijesti", "Svijet je slomljen. Amazon Prime Healthcare? Pošaljite asteroid", "Možda velike tech tvrtke mogu popraviti zdravstvo?", "U kojoj smo fazi kapitalizma? Upravo sam vidio da Amazon sada ima svoju zdravstvenu uslugu, što se događa?".

Pročitajte više