Wear OS 4 stiže na pametne satove kasnije ove godine sa značajnim poboljšanjima

Foto: Shutterstock/samsung.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE je još 2021. najavio Wear OS 3 za pametne satove, koji donosi brže performanse i dulje trajanje baterije. Sada je Google konačno otkrio da je Wear OS 4 na putu.

Tvrtka je na svojoj I/O konferenciji za razvojne programere potvrdila da Wear OS 4 dolazi kasnije ove godine.

U usporedbi s Wear OS 3, Wear OS 4 obećava više aplikacija, bolju bateriju i bolje pretvaranje teksta u govor.

Na njihovom blogu piše da će se kasnije ove godine moći pristupiti dvama Google Workspace favoritima, Gmailu i Google kalendaru. Brzo ćete moći odgovoriti na e-poštu na Gmailu i provjeriti svoj raspored, pregledati događaje i odgovoriti na njih te ćete moći ažurirati statuse zadataka u Kalendaru.

Ne samo da će Wear OS 4 vjerojatno doći na Google Pixel Watch već će doći i na Samsungove satove (kao što je Galaxy Watch 5). Podsjetimo da je Wear OS platforma nastala kao suradnja Googlea i Samsunga.

Pametni sat SAMSUNG Galaxy Watch 5 44 mm, snižena cijena je 213.99 € (1612.31 kn)

Uz najavu Wear OS 4, Google je podijelio i neke novosti za Wear OS 3 na Google I/O.

Najveća novost vjerojatno je dolazak WhatsAppa na Wear OS satove. Koristeći aplikaciju za pametni sat, korisnici će uskoro moći koristiti uslugu slanja poruka izravno sa svog zapešća.

Također, uskoro stižu i tri nove Spotify pločice, tako da možete jednostavno puštati nove epizode svojih omiljenih podcasta, vidjeti što je u vašoj playlisti, a možete i dodati novu pločicu Peloton kako biste pratili svoj niz vježbanja i lakše postizali svoje fitness ciljeve.

Pročitajte više