Korisnike Windowsa 11 će zanimati ova ažuriranja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MICROSOFT još nije najavio Windows 12, no ipak se priča o novom operativnom sustavu. Zac Bowden s Windows Centrala zasad je samo otkrio da Windows 12 ne izlazi ove godine, a da će Microsoft nastaviti ažurirati Windows 11 i uvoditi nove značajke. Windows 12 navodno nosi šifru "Hudson Valley".

Neke od značajki koje su trebale pripasti Windowsima 12 trebale bi stići na Windows 11 u ažuriranju Windows 11 24H2 koje očekujemo ove jeseni.

Očekuju se poboljšanja vezana uz AI

Windows 11 je često kritiziran zato što traži instaliranje Trusted Platform Module (TPM) na računalo korisnika. Iz Microsofta tvrde da je to način podizanja sigurnosti Windows ekosustava, piše Digital Trends. Očekuje se da će isti ekosustav biti dostupan i u daljnjim ažuriranjima, uključujući i Windows 12.

Kad god se lansira, očekuje se da će Windows 12 biti besplatna nadogradnja za korisnike Windowsa 11, isto kao što korisnici Windowsa 10 mogu besplatno nadograditi sustav na Windows 11. Naravno, ovo još nije potvrđeno.

Očekuju se i poboljšanja u AI mogućnostima, i to već u sljedećem ažuriranju Windowsa 11. Očekuje se da će Copilot u Windowsu 11 24H2 bolje razumjeti korisnika zahvaljujući značajki "AI Explorer". AI Explorer može kontekstualizirati što se događa na vašem zaslonu i pomoći vam pri radu na računalu.

Poznata novost koja dolazi u Windows 11 je "Super rezolucija" koja koristi AI za povećanje kvalitete grafike u igrama.

Pročitajte više