Yves Rocher zatvara sve svoje trgovine u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U sljedećih nekoliko mjeseci Yves Rocher zatvorit će sve svoje trgovine u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, piše Fenix Magazin

Poznati francuski brend prirodne kozmetike, koji je 1965. godine u La Gacillyju osnovao francuski vizionar Yves Rocher, vijest o zatvaranju je objavio u četvrtak u Stuttgartu, gdje se nalazi sjedište trgovačkog lanca za Njemačku. Yves Rocher će nastaviti online prodaju, ali zatvaranjem trgovina su pogođene stotine zaposlenika.

"S postojećim poslovnim modelom Yves Rocher više ne može poslovati održivo i uspješno. Trgovine će se postupno zatvarati u narednim mjesecima", objavili su iz sjedišta prodaje za njemačko govorno područje u Stuttgart-Vaihingenu.

Prema ranijim informacijama, tvrtka ima oko 140 podružnica u zemljama njemačkog govornog područja. Zatvaranje podružnice utjecat će na 350 zaposlenika, navodi se u priopćenju trgovačkog lanca. Yves Rocher se smatra pionirom u području prirodne kozmetike

Poslali smo upit Yves Rocheru Hrvatska o tome hoće li ovo zatvaranje trgovina u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj imati ikakav utjecaj na fizičke trgovine brenda kod nas. Odgovor ćemo objaviti kada i ako ga dobijemo. 

Pročitajte više