Ako koristite LG televizor, trebali biste znati za ove skrivene mogućnosti

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PAMETNI televizori LG koriste operativni sustav webOS. Iako je ovaj operativni sustav uobičajeno hvaljen zbog svoje stabilnosti, nekima je pomalo teško njime navigirati, a ljudi se obično žale na nejasne izbornike. Ovaj operativni sustav zapravo ima cijeli spektar mogućnosti kad jednom svladate neke trikove.

Brzo prebacivanje između aplikacija

Kad gledate klasičan TV program, lako je prebacivati se s jednog kanala na drugi. Prebacivanje iz jedne aplikacije u drugu već je nešto kompliciranije. Na LG televizorima postoji rješenje. Dovoljno je dvaput pritisnuti gumb za početni zaslon na daljinskom upravljaču i to je to.

Spriječite burn-in zaslona

Problemi sa zadržavanjem slike, poznati kao burn-in na zaslonu, problem su plazma televizora, piše Slash Gear. Iako to nije nešto o čemu se trebate puno brinuti, svejedno je bolje spriječiti problem. Na LG televizorima to možete spriječiti na više načina. Poznata je značajka "Screen Shift" pri kojoj se slika malo pomakne na određenim intervalima.

Manje je poznata značajka nekih LG televizora da prilagodite svjetlinu statičkih logotipa kako bi se spriječilo zadržavanje slike. U postavkama potražite opciju Support. Odaberite OLED Care i zatim OLED Panel Care. Tamo ćete pronaći opciju prilagodbe svjetline logotipa. Prilagodite po želji.

Upravljajte TV-om putem Apple HomeKita

Ovo nije moguće na svakom LG pametnom televizoru i trebat će vam iPhone. Neki LG televizori omogućavaju upravljanje uređajem uz pomoć Siri. Za to je potrebno uređaj integrirati u HomeKit. Moći ćete koristiti AirPlay, uključiti ili isključiti TV i upravljati reprodukcijom videa na televizoru.

Kako biste aktivirali ovu mogućnost, otvorite Home Dashboard na televizoru, odaberite AirPlay, a zatim AirPlay i postavke HomeKita. Odaberite postavljanje i iPhoneom skenirajte QR kod koji se pojavi. Odaberite Add to Apple Home i to je to.

Uklonite LG logotip koji se pojavljuje pri gašenju

LG televizori prikazuju logotip usred zaslona dok procesuiraju gašenje. Ako vam to smeta, tri puta pritisnite gumb za isključivanje zvuka na daljinskom upravljaču. Otvorit će se izbornik na kojem navigirajte do opcije "Show LG logo when turning off TV" i isključite je.

Uklonite "No Signal" prikaz

Još jedan prikaz koji korisnicima može smetati je poruka "No Signal" koja se pojavljuje kad, kako ime kaže, nema signala, odnosno kad nešto nije dovoljno dobro spojeno. Ako mislite da nema potrebe da vam TV javlja da nema signala, možete to isključiti. Tri puta pritisnite gumb za isključivanje zvuka na daljinskom upravljaču, navigirajte do "No Signal Image" i isključite poruku.

Dodijelite funkcije brzog pristupa gumbima

Ako koristite aplikacije kojih nema na gumbima vašeg daljinskog upravljača, gubite opciju njihovog jednostavnog pokretanja. Na daljinskim upravljačima koji dolaze s LG pametnim televizorima možete dodijeliti aplikaciju gumbima od jedan do osam.

Dok ste na početnom zaslonu, pritisnite i držite brojčani gumb. Odaberite aplikaciju koju želite dodijeliti gumbu i gotovi ste. Da biste pokrenuli dodijeljenu aplikaciju, dugo držite gumb s odgovarajućom brojkom.

Onemogućite Hotel način rada

Hotelski televizori često su posebno zaključani u smislu svoje funkcionalnosti. Ako u hotelu naiđete na zaključan LG televizor, a želite neometano pratiti svoje najdraže serije, možete ga prebaciti u standardni način rada.

Na originalnom LG daljinskom upravljaču držite gumb za postavke pet sekundi. Na upit unesite jednu od mogućih LG šifri. Najčešće tvorničke šifre su 0000, 7777, 0413, 8878, 8741, 1015 i 1105. Idite na postavljanje Hotel Mode, a zatim Hotel Mode Operation. Prekidač pomaknite na "No".

Na starijim modelima LG pametnih televizora na daljinskom upravljaču i na televizoru istovremeno pritisnite gumb za izbornik. Zatim idite na LG Hotel Setup te isključite Hotel Mode. Ponovno pokrenite uređaj.

Pročitajte više