Za spavanje, rad i izlaske: Ove čepiće za uši mnogi hvale, evo gdje ih kupiti

Foto: loopearplugs.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KADA govorimo o čepićima za uši za blokiranje buke, najčešće nisu atraktivnog izgleda, s njima ne bismo tako rado izašli na npr. koncert. No u zadnje vrijeme nam po Facebook feedu iskaču postovi s ovima brenda Loop koji svojim izgledom podsjećaju na bežične slušalice, a ne na čepiće. Odlučili smo istražiti o kakvim se čepićima radi te otkrili da ih mnogi hvale, a cijena im se kreće između 20 i 40 eura. 

Brend su 2016. godine osnovala dva prijatelja Maarten Bodewes i Dimitri O, a Loop su bile njihov odgovor na neuspješnu potragu za elegantnim i udobnim čepićima za uši koji mogu filtrirati zvuk dok istovremeno štite bubnjić. Čepići za uši najčešće izgledaju neatraktivno i kao nešto s čime ne biste htjeli da vas netko vidi, a ovi Loopovi su sve samo ne dosadni. 

Loop Quiet Solstice, 19.95 eura (150.31 kn)

Prije nego što se bacimo na same čepiće, možda se pitate zašto ih nositi. Čepići su ultimativni pomoćnik za svakoga tko želi zaštititi svoje uši od glasnih zvukova koji s vremenom mogu uzrokovati oštećenje sluha. Izloženost zvukovima od 80 dB ili više tijekom duljeg razdoblja, ili čak intenzivnim zvukovima tijekom kratkih razdoblja, može uzrokovati oštećenje sluha.

Loop Experience Solstice, 29.95 eura (225.66 kn)

Neke od aktivnosti prilikom kojih je dobro zaštititi uši su koncerti, duže vremensko korištenje alata poput bušilica i sl. No osim toga zgodne su za korištenje i onda kada se netko želi fokusirati i koncentrirati na učenje ili posao. 

Silikonske su i dolaze u veselim bojama

Ove Loopove imaju fora dizajn, izrađene su od silikona i dolaze u raznim veselim bojama. Njih dakle mogu koristiti svi oni koji žele zaštititi uši od buke, ali i oni osjetljivi na pozadinske zvukove.

Brend u ponudi ima nekoliko čepića za uši:

  • Quiet koje reduciraju do 27 dB buke i preporučuju se za spavanje,
  • Experience i Experience Plus pružaju do 18 dB smanjenje buke, a obje kombiniraju patentirani akustični kanal i mrežicu kako bi filtrirale zvukove, održavajući kvalitetu zvuka jasnom, samo uz smanjenu glasnoću
  • Engage i Engage Plus koje pružaju smanjenje buke do 16 dB bez utjecaja na jasnoću glasa, preporučuju ih za izlaske, i za one osjetljive na zvukove
Engage Plus, 39.95 eura (301 kn)

Mnogi su ih pohvalili

Na Amazonu ovi čepići imaju visoku ocjenu, kao i više od 50.000 recenzija te ih mnogi hvale.

"Nevjerojatne su, udobne i smanjuju glasnoću, ali ipak malo čujete. Koristim ih kada učim i za spavanje", "Savršene su i pomažu mi da spavam i da se ne osjećam loše kada sam okružena velikom bukom", "Volim ih, izgledaju kul i štite me od buke", "Koristim ih kada radim, kao i kada sam u gužvi s previše pozadinske buke", "Koristim ih kada idem u klub da zaštitim uši", samo su neki od pozitivnih komentara. 

Kompletnu ponudu možete vidjeti ovdje

Pročitajte više