Glumicu šokirali mjesečni troškovi njezine obitelji u Zagrebu

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GLUMICA i influencerica Tena Sakar Vukić na TikToku je podijelila mjesečne troškove svoje obitelji. Tena s obitelji živi u Zagrebu i kaže da su je troškovi koje su imali u studenom šokirali. 

"Neki dan sam išla izračunati koliko smo potrošili u 11. mjesecu sveukupno na život i ja sam ostala šokirana", izjavila je na početku videa. 

@t_e_n_a_ Koliko su vam režije mjesečno? 💰💸 #režije #troskovi #finance #organizedhome #organization #cleantok #stednja ♬ original sound - Tena Sakar Vukić

Detaljno je analizirala mjesečne troškove

Dodala je da je primijetila da im se novci troše brže nego inače pa je zato išla detaljno analizirati troškove i pritom usporedila cijene otprije s onima kakve su danas te plaće kakve su imali prije s onim sadašnjim. 

"Došla sam do zaključka da zapravo četveročlana obitelj treba 20.000 kuna mjesečno da bi normalno živjela bez luksuza", rekla je u videu. 

Zatim je u videu iznijela sve troškove koje su imali u studenome.

"U 11. mjesecu smo imali 1229 kuna troškova režija, 150 kuna je Zagrebački holding, 187 kuna je voda, 250 kuna je plin, 233 kune je bila struja, kućni internet plaćamo 169 kuna i četiri mobilne pretplate 350 kuna. HRT pretplata je 80 kuna, Netflix je 52.50 kuna. Dječji sportovi, jezici, prehrana u školi i boravak su 1531 kunu. To su naše osnovne režije i iznose 3000 kuna, puno", rekla je. 

Nakon toga je objavila drugi video u kojem je nastavila nabrajati ostale troškove mimo onih osnovnih koje imaju na mjesečnoj bazi. 

@t_e_n_a_ Koliko vam treba da bi solidno živjeli, a koliko zaradjujete mjesečno? 🤨💰🏡 👨‍👩‍👧 #režije #troskovi #organizedhome #cleantok #cooktok #organization #financetiktok #prihod #rashod #financijskapismenost ♬ original sound - Tena Sakar Vukić

"To ukupno daje 17.879 kuna"

Rekla je da im u zimskim mjesecima osnovni troškovi znaju ići i do 3500 kuna.

"Na hranu smo potrošili 5000 kuna, od toga je dostava hrane preko Wolta 219 kuna. Za kućne potrebe i higijenu potrošili smo 1455 kuna. Na zdravlje, privatne preglede i lijekove potrošili smo 3431 kunu. Ovo je u potpunosti varijabilna stavka, tako da sljedeći već mjesec može biti puno manja ili čak nula", rekla je.

Na štednju i osiguranje izdvajaju 1000 kuna, a na logopeda i psihologa potrošili su 1050 kuna. Na robu i sportsku opremu potrošili su 1243 kune, a na svoj prijevoz Tena je izdvojila 700 kuna i od toga je 441 kunu bio benzin, a 227 kuna Bolt. Muž je za benzin pak izdvojio preko 1000 kuna. 

"To ukupno daje 17.879 kuna. To je cifra bez ikakvog luksuza: putovanja, izlaska, kina, kave, bilo kakvog druženja. Jedino ako luksuzom ne smatraš zdravlje", zaključila je u videu i upitala pratitelje kakva je situacija kod njih i koliko mjesečno troše. 

"Trošim koliko imam", "Minimalno je 20.000 kn da koliko toliko živiš pristojno", "Mislim da su to pretjerane cifre", "Živa istina, niste ni pošteno zaružili a otišla je hrpa novaca", "Nas je 5 i mi isto tako negdje potrošimo", "Meni, suprugu i naše dvoje djece, za pristojan život je dovoljno 10.000 kn", glase neki od komentara. 

Pročitajte više