Zagrebački slikar ima kolekciju keramičkih tanjura. Evo kako izgledaju

Foto: Vanja Šolin

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BROJNI su se umjetnici okušali u oslikavanju keramike, a među njima je i akademski slikar Boris Guina, čiji su radovi predstavljeni sinoć u salonu Trika. Ciklus keramičkih tanjura nazvan je Boris Guina x Trika - Keramika 2024. Odabir lokacije ne čudi s obzirom na to da se Guina, osim slikarstvom, bavi i uređenjem interijera.

Kolekcionarski tanjuri su i samostalni opus

"Svoju keramiku vidim u grupacijama ili nizovima, kao objekte koji oplemenjuju prostor i pružaju utilitarni aspekt", izjavio je Guina. Predstavljeni keramički tanjuri rađeni su za kolekcionare, a istovremeno funkcioniraju i kao samostani opus. Na oslikavanje keramičkih tanjura inspirirao ga je, kako kaže, "fascinantni svijet glazura i tekstura."

Boris Guina je na likovnoj sceni prisutan od početka 1990-ih, a nakon studija u Londonu i boravka u Beču vratio se u rodni Zagreb. Do danas je izlagao na skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te je dobitnik nagrade Premio Lissone.

Tanjuri su promjera 45 cm, a cijena nije poznata.

Pročitajte više