Zalando izbacuje razne manje brendove iz globalnog asortimana

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEKOLIKO prodajnih partnera Zalanda prošlog je tjedna primilo e-mail, u kojem je Zalando obavijestio da različite marke proizvođača s kojima se trenutno trguje na Zalandu više nisu dio njihove strategije asortimana.

Proizvodi ovih brendova bit će uklonjeni sa Zalanda 30. lipnja, nakon čega njihova prodaja na platformi više neće biti moguća. 

Brendovi kao što su Auden Cavill i Jimmy Sanders bit će uklonjeni s kotacije, no platforma je potvrdila da će to utjecati na više brendova. Zalando nije želio točno kvantificirati koliko brendova i koliko proizvoda odlazi s platforme "budući da je ovo proces koji je u tijeku, trenutno ne možemo pružiti nikakve informacije o tome na koliko brendova to utječe", kaže glasnogovornik Zalanda za Internet World. 

Promjena strategije: kvaliteta iznad kvantitete

Fatih Özdemir, glavni izvršni direktor maloprodajne trgovine Outlet46.de, za Internet World je komentirao kako će Zalando zadržati veće i održive brendove u svom asortimanu.

Zalando trenutačno još uvijek ne govori o kriterijima odabira za takve odluke o uklanjanju s kotacije, ali se poziva na promjenu strategije najavljenu na posljednjoj godišnjoj glavnoj skupštini. Zalandov će se vrlo veliki raspon smanjiti i bolje organizirati kako bi kupci imali velik, ali ne i pretjeran izbor. 

Moto "kvaliteta umjesto kvantitete" stoga bi trebao odrediti put kojim se ide pri oblikovanju asortimana. 

Pročitajte više