Zaposlenici IKEA-e otkrili što kupci često rade. Ljudi pišu: Naprosto moraš

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IKEA, švedski div za namještaj i kućanske potrepštine, poznata je po pristupačnim proizvodima za dom, ali i po ogromnim trgovinama koje podsjećaju na labirinte, gdje se posjetitelji lako mogu izgubiti, ali i provesti sate istražujući. Dok neki kupci preferiraju brzu kupovinu, drugi uživaju u satima provedenim lutajući kroz trgovinu i razgledavajući što se nudi. No izgleda da postoje oni treći, koji vole raditi nepodopštine.

Društvene mreže pružaju ne samo uvid u brojne proizvode, novitete i recenzije ovog švedskog trgovca već i pogled iza kulisa. Zaposlenici IKEA-e voljni su podijeliti svoja iskustva na radnom mjestu, a mnogi od njih, izgleda, imaju slične priče.

"Zašto imate te ruke posvuda?"

U videu koji je do sada pregledan 16.9 milijuna puta korisnica Sosi (@sosi.scn) pokazala je što, između ostalog, radi kao zaposlenica IKEA-e.

To uključuje potragu za plišanim mačkama koje kupci ostavljaju na različitim mjestima unutar trgovine, uključujući i hladnjake, te njihovo vraćanje na odgovarajuće mjesto. Druga aktivnost koja joj oduzima vrijeme tijekom smjene jest uklanjanje uzdignutog srednjeg prsta s dekorativnih predmeta u obliku ruke.

@sosi.scn IKEA things #ikea #ikeaemployee ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

"Baš zamišljam kako netko prolazi ovom IKEA-om s punom vrećom mačaka i skriva ih", "Plišanci posvuda mi uljepšaju dan kada odem u IKEA-u", "Ali zašto imate te ruke posvuda?", "Hvala ti na ideji", "U mojoj IKEA-i su vezicama zavezali srednji prst da se ne može podići", neki su od komentara. 

Mnogi su priznali da su - krivi

A da nije jedina koja se s ovim susreće tijekom smjene u IKEA-i, potvrđuju i drugi, slični, videozapisi zaposlenika na TikToku. 

@meukyrain my everyday job😂 #ikea #ikeaitalia #coworker #job #tendance #funny #funatwork ♬ son original - meuky
@ikearingsaker En helt vanlig dag på jobb hos IKEA Ringsaker 😅🫣 #ikea #ikearingsaker #handskalad #lånespelare ♬ Summer Breeze - Tobu & Jordan Kelvin James
@biradetbrokoli much easier this way #ikea#job#work#middlefinger ♬ Sequência da Dz7 - TRASHXRL & Mc Menor Do Alvorada

"Tako mi je žao zbog svih puta kada sam to učinila", "Svi su tako originalni", "Kriva sam", "Hvala vam na vašoj usluzi. Pobrinut ćemo se da uvijek imate posao!", "Kriv sam", "U mojoj IKEA-i situacija s podizanjem srednjeg postala je toliko česta da su morali ukloniti/odrezati srednji prst sa svake drvene izložbene ruke", "Naprosto moraš podići taj prst", neki su od komentara ispod tih videa. 

Pročitajte više