Zara Home ima luksuznu lampu koja je inspirirana dizajnerskim modelom

Foto: ingo-maurer.com/zara.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KADA je riječ o unutarnjem uređenju, pronalaženje komada koji odišu kreativnošću i osobnošću ključno je za stvaranje prostora koji odražava vaš jedinstveni stil. U Zara Homeu smo pronašli lampe koje su nas podsjetile na kultne kreacije dizajnera Inga Maurera.

Ingo Maurer bio je poznat po svojim revolucionarnim dizajnima rasvjete koji su postali sinonim za inovaciju i umjetnost. Njegova serija "Lampampe" oduševljava svojom jedinstvenom estetikom i kreativnim pristupom.

Lampampe, cijena je 885 eura

Efekt lagano zgužvanog papira

U dizajnu Lampampe, Ingo Maurer je reinterpretirao klasični oblik sjenila za lampe, dajući mu potpuno novu estetiku. Ove jedinstvene lampe još uvijek se ručno izrađuju u vlastitoj proizvodnji u Münchenu, koristeći papir koji stvara meku svjetlost bez odsjaja. Posebno je zanimljiv naglašen efekt lagano zgužvanog papira, što je namjerno uključeno kao ključni element dizajna. Njegove lampe od papira, kao što je Lampampe, predstavljaju poetski izraz koji proizlazi iz japanskog papira, a sjajno se uklapaju u različite stilove uređenja prostora.

Uklopit će se u različite stilove interijera

Zara Home nudi stolnu lampu koja je izrađena od kaširanog papira, a sjenilo te lampe ima stožasti oblik. Sličnost u kreativnom pristupu, upotrebi nekonvencionalnih materijala i igri sa svjetlom nije mogla proći neprimijećeno.

Ova svjetiljka je elegantan dodatak bilo kojem prostoru, istovremeno dodajući notu suptilne elegancije i kreativnosti. Njena jednostavnost u dizajnu omogućava joj da se uklopi u različite stilove interijera, dok istovremeno stvara privlačan fokus u prostoru. Cijena Zarinih lampi iznosi 129 eura, a dolaze u tri boje. Možete ih vidjeti ovdje.

Pročitajte više