"Zašto nisam ovo saznala ranije": Uz ovaj trik spiralne gumice za kosu su kao nove

Screenshot/Foto: TikTok/lookfantastic.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SPIRALNE gumice za kosu prvi su se put pojavile na tržištu prije desetak godina, a svoju popularnost stekle su zbog jedinstvenog dizajna i funkcionalnosti. Nastale su kao odgovor na probleme koje su mnogi imali s običnim gumicama za kosu. Klasične gumice su često bile krute, prouzrokovale su oštećenje kose i stvarale neugodne čvorove prilikom uklanjanja.

Spiralne gumice za kosu su osmišljene da bi riješile ove probleme. Njihov savijeni oblik omogućava ravnomjerno raspoređivanje pritiska na kosu, čime se smanjuje oštećenje i smanjuje rizik od pucanja vlasi. Osim toga, lako se stavljaju i uklanjaju bez kidanja ili zapetljavanja kose. 

Invisibobble, proizvod koji je prvi uveo ovaj stil, predstavljen je tržištu prije dvanaest godina u Njemačkoj. Njegova kreatorica Sophie Trelles-Tvede došla je na ideju za Invisibobble dok je studirala na Warwick Business School u Velikoj Britaniji.

Invisibobble gumice za kosu, 11.95 eura

Do ideje proizvoda je došla slučajno. Naime, pripremala se za odlazak na zabavu "lošeg ukusa", našminkala se i obukla te shvatila da ništa nije učinila s kosom. U sobi je imala jedan stari telefon koji je imao elastičan spiralni kabel. Otkopčala ga je i iskoristila za frizuru. Sljedećeg jutra probudila se bez glavobolje ili nabora na kosi zbog improvizirane gumice i koncept je rođen. 

Potrebna je vruća voda ili sušilo za kosu

No iako ove gumice imaju mnoge poklonike koji se kunu u njihove prednosti - smanjuju oštećenje kose, čvrsto drže kosu na mjestu, ne ostavljaju tragove i sl - imaju i mane. Naime, nakon nekog vremena, spiralne gumice mogu izgubiti nešto od svoje elastičnosti i čvrstoće, što znači da će biti potrebno kupiti nove. No, prema TikToku, postoji rješenje i za to. 

Naime, kada se spiralne gumice rastegnu, potrebna je vruća voda u koju ih se uroni pa se one skupe i izgledaju gotovo kao nove.

@gratefulheartcollective I’ve got thick long hair, and the spiral hair elastics are the best for holding it all, but they get stretched out so easily! Well now you can shrink them back to their original size with this simple #momhack ! Try it out and tag me if you do! #momhacks101 #spiralhairtie #spiralhairties #hairhack #lifehack #momsoftiktok ♬ Happy Cute & Playful - Yevhen Lokhmatov
@ponciklendin

 

♬ orijinal ses - ponciklendin

"To je fizika", "Na TikToku svaki dan naučim nešto novo", "Zašto nisam ovo saznala ranije", "Ja ubacim svoju u kadu kada se tuširam", "Ovo se može postići i sa sušilom za kosu", "Neee, koliko sam ih bacila", "Radim isto", "Kako nitko nije znao za ovo?", "Stari trik", neki su od komentara ispod videa s tim trikom na TikToku. 

Pročitajte više