Žena otkrila trik koji koristi protiv impulzivne kupnje. Ljudi pišu: Genijalno

Ilustracija: Shutterstock (fotka nema veze s videom u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MORGAN SMITH, kreatorica sadržaja za uređenje doma, osmislila je tehniku ​​za koju kaže da joj pomaže pri prevladavanju impulzivne kupnje kada kupuje komade za dom. U videu koji je podijelila na svojim društvenim mrežama kaže kako je počela koristiti ovaj trik kako bi prestala kupovati ono što joj se svidjelo u trgovini i što joj se ne bi sviđalo za nekoliko dana.

"Kada odem u šoping, preplave me sve te boje i lijepo uređene police, ali prije nego što išta kupim, 'odnesem to u smeće'", kaže ona u videu. Naravno, ne uzme predmet i stvarno ga baci u smeće, već ode do dijela trgovine gdje se nalaze kante za smeće koje najčešće ne okružuje nikakav dekor i stavi predmet na policu tamo i vidi sviđa li joj se i izvan originalnog mjesta u trgovini. 

@olivebranchcottage Just put everytging back where you found it 🫶🏼 #shoppingtip ♬ original sound - Olive Branch Cottage (Morgan)

Kada koristi ovaj trik, onda ljepota koja je originalno okruživala predmet koji je htjela kupiti više nema utjecaja na proizvod, ali osim toga, odgoda joj omogućuje da prevlada početni val uzbuđenja nakon što je vidjela proizvod i zapravo joj omogućuje donošenje objektivnijih odluka. Rezultat je više ušteda i manje žaljenja oko kupnje. 

Ako joj se proizvod svidi u dijelu trgovine u kojem su kante za smeće, onda ga i kupi. Video je do sada pogledan 1.2 milijuna puta na TikToku i prikupio je mnoštvo komentara. 

"Ovo je histerično koliko i genijalno"

Većina njezinih pratitelja pohvalila je ovaj trik. "Ovo je histerično koliko i genijalno. Tko bi ikada pomislio! Ali to je tako, tako pametno. Dobro razmišljanje!" rekao je jedan komentator. Druga se osoba našalila: "Voljela bih da sam ovo učinila sa svim svojim bivšim dečkima."

"Ovo je tako smiješno jer sam uvijek ovaj manevar nazivao 'samo ću ovo nositi neko vrijeme'", nadovezala se treća osoba. "Ovo je genijalno. Hvala ti", napisala je jedna osoba ispod videa. Neki su pak dodali da samo kupuju tamo gdje predmete mogu i vratiti, na što je Morgan rekla da joj se često dogodi da planira nešto vratiti i naposljetku zaboravi. 

Ono što je sjajno kod ove strategije je to što funkcionira i na drugim mjestima kao što su npr. IKEA, Emmezeta, Lesnina i sl. U principu ovo može funkcionirati u većini trgovina za uređenje doma. Hoćete isprobati ovaj trik? Odgovorite nam u anketi.

Pročitajte više