WTA

15-godišnja senzacija prošla u 3. kolo Wimbledona, pet mečeva nije izgubila set

Foto: Getty Images

TINEJDŽERSKA teniska senzacija Cori Gauff prije dva dana je s Wimbledona u dva seta izbacila legendarnu Venus Williams, a danas je slavila i protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove sa 6:3, 6:3 i tako prošla u 3. kolo. 

Slovakinja možda jest 139. tenisačica na WTA tablici, ali je riječ o specijalistici za travnatu podlogu i tenisačici koja je već igrala polufinale na Wimbledonu pa protiv nje nitko ne očekuje lak posao u All England Clubu. 

Ova 15-godišnjakinja je najmlađa tenisačica u Open Eri koja se kvalificirala na Wimbledon, a danas je ponovno pokazala suverenost i mirnoću u igri kakvih se ne bi posramile ni dvostruko starije kolegice. 

Na sva pitanja o pobjednici ovog meča Gauff je odgovorila kada je već nakon 29 minuta meča prvi put breaknula Rybarikovu i dominantno osvojila set. Isto je napravila i na drugom servis-gemu Slovakinje u drugom setu i bez ikakvih problema privela posao kraju. 

Sljedeća protivnica bit će joj Polona Hercog, 60. tenisačica svijeta koja je ranije danas izbacila Madison Keys. Podsjetimo samo da je Gauff turnir počela u kvalifikacijama gdje je nanizala tri pobjede bez izgubljenog seta, a isto je nastavila i u regularnom dijelu turnira. 

"Još sam u šoku. Prve uspomene Wimbledona u glavi su mi Serenini mečevi koje sam gledala kao klinka. Mislim da je pobijedila, ali njezine pobjede je teško popamtiti kad ih je toliko bilo", rekla je Gauff nakon što je u posljednjem kolu kvalifikacija pobijedila Belgijku Minnes 6:1, 6:1, a večeras je bila nešto samouvjerenija pa je poručila: 

"Mogu pobijediti bilo koju protivnicu. Da ne mislim da je tako, ne bih se ni natjecala."

Nakon ovakvih predstava na Wimbledonu, ne možemo joj nego vjerovati na riječ. 

Pročitajte više