GIMNASTIKA

20-godišnji hrvatski gimnastičar napravio senzaciju u Turskoj. Medalju osvojio i Ude

Foto: Hrvatski gimnastički savez

HRVATSKI gimnastičar Aurel Benović danas je priredio gimnastičarsku senzaciju posljednjeg dana Europskog prvenstva u turskom Mersinu.

Talentirani 20-godišnji hrvatski gimnastičar osvojio je srebrnu medalju na tlu i iznenadio konkurente. Ispred njega bio je samo Izraelac Artem Dolgopjat.

Viceprvak Europe na parteru - Aurel Benović 💪🇭🇷! Gimnastičko društvo „Osijek-Žito“ Hrvatski olimpijski odbor

Objavljuje Hrvatski gimnastički savezNedjelja, 13. prosinca 2020.

Uz njega medalju je osvojio i Filip Ude, također srebrnu. Robert Seligman bio je četvrti te mu je medalja izmakla u posljednjem trenutku. Čeka se još Srbićev nastup. 

Filip Ude donio je Hrvatskoj i drugu medalju na Europskom prvenstvu u Mersinu! Nakon 12 godina i njegovog prvog...

Objavljuje Hrvatski gimnastički savezNedjelja, 13. prosinca 2020.

Posljednji dan Europskog prvenstva u Mersinu startao je s juniorskim finalima gdje je Hrvatska imala dvojicu predstavnika na konju s hvataljkama.

Mateo Žugec, 18-godišnji Varaždinac, član GK Vindije i „učenik“ trenera Emila Šanjeka, na juniorskom EP-u 2018. bio je šesti, na prošlogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu zauzeo je 5. mjesto, a sada se još za jedan korak približio postolju. Dobio je ocjenu 13,100 za četvrto mjesto.

Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol), još jedan biser potekao iz „tvornice“ trenera Lucijana Krcea koji je stvorio svjetskog prvaka Tina Srbića, u četvrtak je u Mersinu proslavio 17. rođendan, a ovo finale, njegovo prvo europsko, poželio si je za poklon. Na kraju je došlo i peto mjesto s ocjenom 13,066.

Pročitajte više