ABA liga smanjuje broj klubova i ukida Final Four?

 Foto: Hina

POSLJEDNJIH šest sezona pobjednik ABA lige je ujedno i pobjednik Final Foura te iste lige kojom dominira beogradski Partizan koji je osvojio čak šest od posljednjih sedam naslova. Dominaciju Partizana u regionalnoj ligi prekinuo je samo Maccabi iz Tel Aviva 2012.
 
Da bi se spriječila dominacija samo jednog kluba, a i da bi sama liga bila što zanimljivija, vodstvo ABA lige razmišlja o ukidanju Final Foura.
 
"Momčadi koji ne igraju Final Foura završavaju sezonu čim završi prvi dio lige i mislimo da bi ovako bilo korektnije. Razmišljamo u tom pravcu, ali svi klubovi moraju to odobriti što je dugotrajan proces", rekao je predsjednik ABA lige Radovan Lorbek.
 
Svake sezone dva kluba (od redovnih zemalja predstavnika) plaćaju učešće u ABA ligi 150.000 eura, a sljedeće će to biti treći predstavnik Slovenije i četvrti iz Srbije. 
 
"To je praksa već nekoliko godina i ne vidimo razlog da se tako nešto  promjeni. Jedino rješenje je da liga ima sponzora", rekao je Lorbek. 
 
Ovosezonski završni turnir ABA lige igre se u Beogradu od 24-27. travnja, a parovi polufinala su Crvena zvezda Telekom – Cibona i Partizan NIS – Cedevita.
 

Pročitajte više