ANKETA: Gotovo 30 tisuća vaših glasova za hitnu smjenu Kovača

Foto: Hina, Index 

HRVATSKA reprezentacija neprepoznatljiva je i pod Nikom Kovačem, baš kakva je bila nakon gaže Igora Štimca. Još jedan stipendist Zdravka Mamića, školujući se na reprezentaciji, učinio ju je bezopasnom, lijenom i nesposobnom da se obračuna s protivnicima poput Azerbajdžana i Norveške. Nijedan hvatski izbornik nije na raspolaganju imao tako jaka imena i tako lošu momčad. Iako će Kovač rado spomenuti da je Hrvatska zapravo doživjela tek svoj prvi poraz u kvalifikacijama, prava je istina da je njime kompromitiran plasman na Euro. Ovakva Hrvatska zapravo nema što tražiti na smotri najboljih ekipa Europe, što je nedopustiva pozicija u odnosu na kadar koji Kovač ima. 

Taktičkim vratolomijama potpuno je devastirao igru Hrvatske. Klupu je preuzeo bez ozbiljnog trenerskog iskustva. Svaka čast igračkim referencama Nike Kovača i njegovoj toliko puta dokazanoj spremnosti da "pogine" za reprezentaciju na terenu, ali ni on, kao ni brat mu Robert, ne bi dobili vođenje seniorske, kao što ne bi dobili ni klupu U-21 reprezentacije, da ih s Mamićem ne vežu čvrsto prijateljstvo i suradnja. Kovač je također i miljenik HDZ-a, s čijom promocijom nastavlja i nakon igračke karijere. No, sumnjamo da će mu taj odnos pomoći da se izvuče iz ponora jer mu za to ipak trebaju trenersko znanje te osjećaj. Kovačeva taktika u nastavku kvalifikacija, međutim, glasi: Molit ćemo dragog Boga da nam Norveška pomogne".

Da je Kovač sklon opasnim akrobacijama, pokazao je i na SP-u u Brazilu. 

"Obući ću svoje najbolje odijelo i pobijediti Meksiko", govorio je uoči ključne utakmice.

Meksiko je potom išamarao beskrvnu i loše postavljenu momčad te praktički smijenio jednu hrvatsku generaciju. Kovač je kasnije kazao da uopće nismo bili loši. Danas tvrdi da se izostanak ambicije kod njegovih igrača osjetio nakon prve utakmice s Norveškom u Maksmiru (5:1), no činjenica je da već na SP-u Hrvatska nije igrala s potrebnom strašću. To je također Kovačev problem, od kojeg se trudi distancirati. Tako je s mnogim stvarima koje se Kovaču ne sviđaju. Godinama "nije čuo" iščašene povike na tribinama zbog kojih smo svi označeni fašistima, niti ga je zanimalo što navijači Hrvatske imaju reći o nepoštenom odnosu njegovih poslodavaca. Sve to kao da mu se danas vaća kao bumerang. Naše je da loptamo, govorio bi Kovač, no Hrvatska više ne radi niti to. 

Veći problem za Davora Šukera jest što ne zarađuje ni novac, pa će u srijedu Izvršni odbor potvrditi konačnu odluku o Kovačevoj budućnosti. Dojma smo da će se ona ipak donijeti prije. 

Pitamo vas stoga, je li vrijeme za odlazak Nike Kovača s mjesta izbornika, na koje je došao iako u CV-u imao tek "dobru volju" i Mamićev palac gore. Tijekom noći i jutra u anketi se kliknuli više od 33 tisuće puta i s gotovo 29 tisuća glasova smijenili Kovača. 

Indexov Facebook i forum eksoplodirali su tijekom utakmice s Norveškom. Većina čitatelja smatra da bi nakon poraza u Oslu trebao napustiti klupu reprezentacije. 

Pročitajte neke od komentara:

"Odlazi Kovaču!"

"Ne trebaju navijači izbacit Hrvatsku sa Eura, izbacit će nas Kovač!"
 
"Jesu li ovo Norvežani ili Barcelona?"
 
"Da se skupi nas 11 iz kvarta s više srca bi odigrali tekmu nego ove "zvijezde"
 
"Cjeli HNS sramota!"
 
"Auuuu sramotee moj Kovaču i zvjezdice koje samo za eure igraju. Ovo nažalost ne liči ni na što. Jalovo"
 
"Ovo je negledljivo! Lako je za 2:0, nego igraju kao trećeligaši hnl-a! Sramotaaa!
 
"Neka se nogometaši ugledaju za košarkaše, Bogdanović želi igrati s potresom mozga, a ove primadone nikako, sramota ste"
 
"Previše ste umišljeni, spustite se već jednom na zemlju i počnite igrati sa srcem. Slušali ste Kovača i sad ste izgubili. Citiram gospodina Kovača  - dovoljan nam je i bod"
 
"Hdz-e nikada nije iznjedrio kvalitetna čovjeka, pa tako ni Kovač nije iznimka"
 
"Najjača taktika, molit će Boga. I poslije janjca okrenut. U šatoru" 
 
"Stari moj, tebe je Mamić već odavno prekrižio samo ti to ne vidiš"
 
''E sad lijepo, skinite sveti dres, odite u Barcelonu, Real i Juventus i mrš  iz Hrvatske''
 
''Kovača i njegovu arogantnu facu ne mogu vidjeti. Taj lik mi nikad nije bio nešto posebno. Njemačka arogancija, zaslijepljen svime samo ne znanjem. Sve što je Bilić dobro napravio, on i onaj drugi antitalent Štimac su upropastili. Bilića ste tjerali, a za Kovača i Štimca Slaven je miljama ispred. Krivicu ste na Bilića prebacivali i kad je branio svoje igrače, a Kovač svoje neznanje opravdava napadajući igrače. Dosta je bilo laika koji bi se učili na reprezentaciji, koja je svugdje u svijetu svetinja. Svugdje, osim kod nas. Igrače koje ima Kovač, Bilić nije imao, no ovakve greške Bilić nikad nije radio. Da se razumijemo, i kod njega je bilo grešaka, no da u dva dana odigra ovakve dvije utakmice, e to se nije moglo dogoditi. Ma, čim je pomislio na kalkulaciju i na bod protiv Norveške trebao je dobiti pedalu i neka se goni u Austriju. Maknite ga više, i njega i Mamića i Šukera. Nije reprezentacija vaš bankomat niti vaša privatna prćija.''

''Mislim da se previše love troši na nogomet koji još od 1998 nije imao neki rezultat. Košarkaši, atletičari, rukometaši ginu na terenu, a ove tetkice se prešetavaju po modnim pistama i blate ono malo što je još ostalo od našeg nogometa.''

''Nisu momčad, već su Mannschaft, jebo ih Kovač.''
 
''Ništa, ostaviti ga do kraja kvalifikacija, pa što bude. ALI, DOK SE CIJELA GARNITURA HNS-a NE PROMIJENI, počevši od glavatog, pa do dupelisca Šukera, ništa od nas. Mi se samo nadam i nadamo i na kraju uvijek popijemo k… Pod hitno stranog trenera, koji će sam birati momčad, makar i po cijenu da neka zvjezdica ne igra, ali da se vidi da ginu. Sve dok su ove glavonje tu, hrvatska nacijo ostaje nam se samo nervirati, a to nam ne treba.''
 

Moramo moliti dragog Boga - to je Kovačeva taktika za nastavak kvalifikacija.

Posted by Index Sport on 6. rujan 2015

 

Pročitajte više