Ajla Tomljanović progovorila: "Nisam razočarana, svjesna sam što je HTS"

Foto: Guliver Image/Getty Images

PROŠLO je pet dana od iznenađujuće vijesti da će najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović ubuduće nastupati za Australiju. Do Ajle i obitelji Tomljanović HTS nije mogao pet dana, no danas se Ajla oglasila iz Stanforda gdje je doživjela četvrti poraz zaredom.

"Vijest da neću više igrati za Hrvatsku je točna. Do kontakta s Australcima je došlo nekako spontano i u procesu sam dobivanja državljanstva", rekla je Tomljanović za Slobodnu Dalmaciju.

Igranjem za Australiju, tvrdi, lakše će ostvariti svoje snove.

"Nisam razočarana u HTS jer sam svjesna što je HTS. Ne očekujem već dugo ničiju pomoć vezano za moju karijeru i sve što sam napravila, napravila sam sama i uz pomoć svoje obitelji. Vjerujem da će mi Australija sa servisom koji će mi biti na raspolaganju ostvariti snove", otkrila je Ajla koja će u studenom preseliti u Australiju gdje će i odraditi kompletne pripreme za novu sezonu.

Tomljanović u Australiju, zemlju odakle je njen trener, odlazi kao 55. tenisačica svijeta. Bit će drugi australski reket, iza Samanthe Stosur, nekadašnje pobjednice US Opena s kojom dijeli i trenera Davida Tylora.

Pročitajte više