Alilović odveo Hrvatsku u drugi krug Eura!

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA rukometna reprezentacija je slavila i u drugoj utakmici na rukometnom Euru u Danskoj. Nakon uvjerljive pobjede nad Bjelorusijom (33:22), pala je i Crna Gora s 27:22.

> Goluža razočaran i obranom i napadom: "Jedino je dobro što smo pobijedili"

> Junak hrvatske pobjede: "Dobro nam ide, ali igrali smo mlako"

Hrvatsku je do drugog kruga odveo senzacionalni Mirko Alilović. Nevjerojatnim obranama izluđivao je Crnogorce i čuvao prednost svoje momčadi. Skupio je ukupno 16 obrana iz 36 šuteva.

Kopljar zabijao u prvom, Bičanić u drugom poluvremenu

U napadu Hrvatska nije briljirala, pogotovo u prvom poluvremenu. Malo kreativnosti, a puno pogrešaka razlog je što je Golužina momčad za 30 minuta imala samo gol prednosti.

Ipak, krajem prvog dijela probudio se Kopljar koji je ovaj put pucao više nego inače, pa je zabio četiri sjajna gola iz šest pokušaja. Drugo poluvrijeme otvorio je s dva fantastična kontranapada Manuel Štrlek, pa se Hrvatska već do 32. minute odlijepila na plus tri.

 

I kada bi Crnogorci zaprijetili, brzo bi ih smirio Damir Bičanić koji je u drugom poluvremenu odlično koristio proigravanja Domagoja Duvnjaka i uništavao crnogorskog vratara Radu Mijatovića. Bičanić je dvoboj završio s pet golova, jednim manje od najboljeg hrvatskog strijelca Ivana Čupića.

Nezaustavljivi Ševaljević nedovoljan Crnogorcima

Srećom, Crna Gora je imala samo jednog raspoloženog igrača - Ševaljevića. I dok je Alilović čitao šuteve svih ostalih, njegov nije mogao, pa je od igrača Hannovera primio devet golova iz 12 šuteva.

Za dva dana Hrvatska će u posljednjem kolu odlučivati o prvom mjestu u skupini protiv Švedske.

 

 

Pročitajte više