Alves bocnuo Olića: On je u Bahiji, ima sreće što i ja nisam tamo

Foto: Alexandre Lozetti (Globo)

"I DALJE imam leptiriće u stomaku. Kada se to više ne bude događalo, znat ću da više ne zaslužujem biti profesionalni sportaš", kazao je Daniel Alves, desni bek brazilske ekipe, najavljujući otvaranje Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske.

Ivica Olić na svojoj je konferenciji za novinare izjavio da obrana Brazila nije neprobojna i da će Hrvatska imati svoje šanse. Alves mu je u šali, kroz smijeh odgovorio: "On je u Bahiji. Recite mu da ima sreće što ja nisam tamo".

Nastavio je ipak nešto ozbiljnijim tonom: "Naravno da naša obrana nije savršena. Ako je Olić vidio neke rupe u našem obrambenom dijelu, moramo poraditi na tome da se te rupe više ne vide".

Prvi put s dvojkom na leđima

Iako za reprezentaciju igra od 2010. godine, Alves kaže da će mu ovo biti svojevrsni debi. Prvi puta će na teren istrčati s brojem 2 na dresu. Na zadnjem SP-u u Južnoj Africi imao je broj 13 i bio rezerva za Maicona koji je nosio dvojku. Danas je Maicon rezerva njemu.

"Ne gledam to tako, da je netko starter, a netko drugi rezerva. Imamo skupinu od 23 igrača. Svima nam je bitno da smo tu i još mi je draže što s Maiconom dijelim to iskustvo", kaže Alves.

Prva utakmica je najvažnija

Taj debi s brojem 2 na leđima Alves će imati upravo protiv Hrvatske. Za Brazil, ovo je najvažnija utakmica turnira, smatra Alves. Prvog dojma neće se biti lako riješiti.

"Otvaranje prvenstva uvijek je jako teško, bez obzira protiv koga igrate. Ali koliko je teško, toliko je i važno. Ako odigrate dobru utakmicu, ostale ekipe će to vidjeti. Ne igra se samo za tri boda, već i da bi se zastrašilo buduće rivale. Uz finale, otvaranje je najvažnija utakmica na SP-u", kaže Alves.

Pročitajte više