Ameri zašuštali s 300 milijuna kuna, Baldasar se predomislio: Pitanje je hoće li uopće biti referenduma o prodaji Hajduka!

Foto: Paun Paunović / Cropix

"SAMO građani Splita referendumom mogu odlučiti o prodaji Hajduka!" prije tri dana poručio je američkim investitorima i javnosti Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, većinskog vlasnika velikog, ali i financijskim slomom poharanog kluba.

Međutim, pred argumentima keša padaju i najčvršći principi, posebno u današnje, krizno vrijeme, kada je izmisliti kune i isplatiti plaće svojevrsna alkemija, a posebno u Hajduku, koji se uz to bori s dugovima, vjerovnicima, kreditom.

Kada su Amerikanci čuli ovaj tvrdi stav, ali i nakon što su se upoznali s "dražima" hrvatske birokratske procedure, dali su "ponudu koja se ne može odbiti":

Odmah će podmiriti dugove, koji se kreću oko 100 milijuna kuna, kupiti većinski paket dionica (50 posto plus jednu) za 150 milijuna kuna i obvezuju se godišnje ulagati u klub oko 50 milijuna kuna, ali s tim bi krenuli odmah sad, dakle kako bi Hajduk bio osjetno jači već u sezoni koja počinje sljedećeg vikenda.

Grad, koji ima 56 posto dionica Hajduka, zadržao bi kontrolni paket (25 posto), dok bi Amerikancima prodao 31 posto, a oni bi do većinskog paketa došli kupnjom dionica od najvećih pojedinačnih dioničara - Andabaka, Rimca, Keruma, Mamića...

Nakon ovih detalja, Baldasar je nepoklobljiv stav o nužnosti referenduma kojim se strancima prodaje, uz Marjan i Svetog Duju, najveći simbol grada, promjenio u "odlučno možda":

"Samo građani Splita mogu donijeti tu odluku, jer Grad je većinski vlasnik, a u ovom slučaju ga ne predstavljam ja, nego građani imaju pravo odlučiti što će biti s njihovom imovinom." rekao je Baldasar, ali i znakovito dodao.

"Referendum o prodaji Hajduka mogao bi biti u rujnu, ako do toga uopće dođe.."

Jasno, Amerikancima se žuri.
 

Pročitajte više