Atletico mora slaviti kod Barce u zadnjem kolu: "Mudonje" porazom kod Levantea otežale lov na naslov!

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEVANTE je pobijedio Atletico 2:0 u susretu 36. kola Primere. Simeoneova momčad usprkos ovom neuspjehu ostaje na prvom mjestu s tri boda više od Barcelone i šest više od Reala, ali gradski rival ima dvije utakmice manje od njih.

Nije se očekivala Atleticova šetnja kod solidnog Levantea, ali ni uvjerljiv poraz, pa su dva kola prije kraja španjolskog prvenstva, porasle šanse Reala da ipak otme naslov Atleticu, koji je već "jednom rukom držao pehar" koji je posljednji put u njegovom posjedu bio davne 1996.
 
Mlađi klub iz Valencije, inače 10. na tablici, nije želio samo statirati u velikom pohodu Atletica i prilično mu je pomrsio račune, a možda ga čak i izbacio iz utrke za naslov.

Domaćin je sretno poveo već u 7. minuti, kada je Atleticov lijevi bek Filipe Luis loptu iz kornera  prsima poslao u svoju mrežu. Čak ni svemoćni Courtois pri tome nije mogao ništa. 
 
Na poluvremenu Simeone je umjesto Ville i Raula Garcie na teren poslao junake londonskog uzvrata polufinala LP, ali dok su tamo golovima potopili Chelsea, Adrian i Arda kod Levantea nisu donijeli ništa.
 
U 70. minuti konačnih 2:0 za domaće postavlja Barran, koji je smirio Victorov ubačaj s lijeve strane, a onda zabio loptu u mrežu. 

Atletico i nakon ovog poraza ovisi sam o sebi i ako pobjedi u dvije preostale utakmice bit će prvak (ima bolji omjer s Realom, pa i u slučaju da Modrićeva momčad i dobije obje utakmice "manjka" i bodovno se poravna s Atleticom, ipak će biti iza gradskog rivala), ali nakon što u sljedećem kolu na svom terenu ugosti Malagu, u zadnjem kolu čeka ga jedno od dva najteža gostovanja - Barcelona na Nou Campu!
 
Barcelona prije te utakmice gostuje kod Elchea i ako slavi na tom gostovanju, kao i protiv Atletica na svom terenu i dalje ne mora biti prvak, jer Real ima dvije utakmice manje.
 
Modrićev klub do kraja ima najzgusnutiji raspored: Večeras od 21 sat dočekuje Valenciju, zatim u srijedu igra zaostalu utakmicu kod davljenika Valladolida, a u posljednja dva kola čeka ga gostovanje kod Celte i domaća utakmica protiv Espanyola. 
 
Poredak:
 
1. Atletico 36 utakmica, 88 bodova
 
2. Barcelona 36 utakmica, 85 bodova
 
3. Real 34 utakmice, 82 boda...
 

Pročitajte više