Australci testiraju Hrvatsku: Jednom je Srna idol iz djetinjstva, a drugi je nosio dres Varteksa

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA će u jedan sat iza ponoći u noći s petka na subotu odigrati svoju posljednju pripremnu utakmicu pred početak Svjetskog prvenstva u Brazilu. Australija je momčad na kojoj će Niko Kovač testirati sve svoje taktičke zamisli i varke, a Australcima će utakmica protiv Hrvatske poslužiti kako bi do 13. lipnja i prve utakmice protiv Čilea popravili sve ono što nije dobro u njihovoj igri.

Kapetan australske reprezentacije Mile Jedinak oporavio se od ozljede, a nada se da će dobiti nekoliko minuta protiv zemlje svojih roditelja. Njegova majka Katica rodom je iz Požege, dok je njegov otac Ivan iz Osijeka. Jedinak je kapetan Crystal Palacea, a zanimljivo je da je jedan dio svoje karijere odradio u Varteksu. Točnije, sezone 2003./2004.

"To je naša najbitnija utakmica na pripremama. Vidjet ćemo na kojem smo nivou i što još moramo napraviti kako bi se što bolje suprotstavili snažnim ekipama. Bit će to težak ispit, ali vjerujem da smo spremni", rekao je Jedinak.

Franjić: Jedva čekam utakmicu protiv Hrvatske!

Inače, Australija u svom sastavu broji šestoricu igrača hrvatskih korijena. Mile Jedinak je kapetan, a slijede ga Eugen Galeković, Matthew Špiranović, Oliver Bozanić, Dario Vidošić i Ivan Franjić, koji je malo emotivnije od svog kapetana pristupio pripremi utakmice. 

"Oduvijek sam sanjao da ću igrati na SP-u", rekao je Franjić, koji već godinama prati hrvatsku reprezentaciju.

"Obzirom da imam hrvatske korijene, ovo je za mene posebna utakmica. Jedva čekam taj susret", nadodao je veznjak Brisbane Roara.

"Hrvatska ima odlične igrače, a mene osobno veseli što ću igrati protiv Darija Srne, mog idola iz djetinjstva", za kraj će Franjić.

Jeste li spremni za nogometno ludilo? Krećemo za sedam dana, pratite nas na Facebooku!

 

Pročitajte više