Austrijanci se naslađuju: "Tko bi rekao? Austriji se smiješi Liga prvaka i 10 milijuna eura zarade"

Foto: Screenshot; nachrichten.at

AUSTRIJSKI mediji s velikim su zanimanjem pratili prvu utakmicu 4. pretkola Lige prvaka između bečke Austrije i Dinama. Momčad Nenada Bjelice slavila je na Maksimiru s uvjerljivih 2:0.

"Tko bi rekao. Austria je pobijedila Dinamo u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka, koja je sada bliže nego ikada. Baš kao i 10 milijuna eura zarade", piše Nachrichten.

"Beč je igrao pažljivo i koncentrirano. Prvaci Hrvatske nisu stvarali neke ozbiljnije šanse...Bjelica je zatim na poluvremenu primirio svoje igrače, pronašao prave riječi koje su ih motivirale i Austrija je na krilima Stankovića i Leovaca došla do velikog slavlja", piše austrijski Sport Report, dok Der Standard nadodaje:


"Po prvi puta u klupskoj povijesti, Austria ima fantastičnu priliku ući u skupinu Lige prvaka".

Austrijanci su brzinom munje prenijeli vijest kako je Dinamo ostao bez trenera.

"Kontroverzni vlasnik Dinama, Zdravko Mamić, nakon završetka utakmica sazvao je hitnu novinsku konferenciju na kojoj je priopćio kako Krunoslav Jurčić više nije trener Dinama", javljaju šokirani Austrijanci, koji podsjećaju da je Jurčiću ovo treći put da je dobio otkaz u Dinamu.

O novoj Mamićevoj smjeni trenera pišu i mediji iz bivše Jugoslavije.

"Komedija pogrešaka u Zagrebu: Jurčić potjeran treći put u tri godine"; naslov je slovenskog Siola koji piše "kako je do srijede navečer vladala idila u Zagrebu, a zatim je porazom od Austrije nastao nogometni potres." 

"Mamić ulazi u povijest: Istog trenera smijenio po treći put", piše srpski Mozzartsport.

Pročitajte više