Badelj napustio trening zbog boli, u četvrtak na pregledu u Zagrebu, Pranjić nije trenirao popodne!

Foto: HNS, Drago Sopta

NIKO KOVAČ ostao je već bez četvorice igrača uoči priprema za SP.  Redom su zbog ozljeda prekriženi Maleš, Iličević, Strinić i Krančar,  a jutarnji je trening u Bad Tatzmannsdorfu propustio i Milan Badelj.

Osjetio je bol u preponi, nije odradio ni zagrijavanje. Kovač se nada da situacija nije ozbiljna. Već je ostao bez tri veznjaka.

Badelj u četvrtak dolazi na liječnički pregled u Zagreb, nakon čega će se konkretno znati u kakvom je stanju. Dakle, samo dan prije nego što reprezentacija otputuje u Osijek, gdje igra prijateljsku utakmicu s Malijem. 

Ostali igrači vježbali su igru protiv brazilskog 4-3-2-1 sustava. Preko ograde moglo se čuti da izbornik zahtijeva spuštanje lopte, a posebno angažman bez nje. Vikao je na igrače u obrani, ali je njihovom izvedbom na kraju bio prezadovoljan.

Nazire se i startna obrambena linija za Brazil. Na bokovima bi trebali biti Strinić i Pranjić, a u užoj obrani Ćorluka i Schildenfeld. Iako je iza Dejana Lovrena sjajna sezona, Schildenfeld je prepun elana stigao na pripreme, unatoč ludoj i napornoj završnici grčkog prvenstva. I prema onome što je pokazao do sada, čini se da vodi u ovom duelu.

Popodnevni trening ranije je napustio Pranjić koji je osjetio bol u preponi. Liječnici smatraju da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi, a lijevi bočni je preskočio trening iz predostrožnosti. 

Pročitajte više