Balaban otkrio Belgijcima: Atmosfera u Hrvatskoj je loša jer Štimac preko reprezentacije diže vrijednost Haliloviću

Foto: Guliver Image/Getty Images

BOŠKO BALABAN, bivši hrvatski reprezentativac, za belgijske medije prokomentirao je hrvatsku reprezentaciju uoči dvoboja protiv Belgije u petak na Maksimiru.

Balaban je jedan od omiljenijih igrača navijača Club Bruggea za koji je zabio 40 golova u 83 nastupa. Zbog sjajnog učinka su mu dali nadimak "Super Boško", a najveći uspjeh s belgijskim klubom mu je plasman u Ligu prvaka u sezoni 2005/06 kada je sam izbacio norvešku Valerengu u posljednjem pretkolu. Najprije im je zabio gol za minimalnu pobjedu, a zatim je realizirao i odlučujući jedanaesterac. Belgijcima je Balaban otkrio da je atmosfera oko hrvatske reprezentacije loša.

"Atmosfera u i oko momčadi je loša. Svi su protiv izbornika Igora Štimca. Jedan od razloga je i što preko reprezentacije diže vrijednost 17-godišnjoj nadi Dinama Alenu Haliloviću", izjavio je Balaban, ali i poručio Belgijcima da u Zagrebu ne mogu do pobjede.

"Belgija neće pobijediti na Maksimiru. To je nemoguće! Čak i na ružnom i polupraznom stadionu, Hrvatska rijetko gubi kući. Igrači znaju da moraju dati sve od sebe, jer bi ih u suprotnom navijači "ubili"."

"Modrić je najbolji, a Kovačić prvi do njega"

Kao najboljeg hrvatskog nogometaša Balaban, koji je za Hrvatsku odigrao 35 utakmica, vidi Luku Modrića.

"Igrali smo zajedno u Dinamu i reprezentaciji. Često zahvaljujući Davoru Šukeru dobijem ulaznice za utakmice Reala i tako gledam Modrića. Fantastičan je, nikad se ne predaje."

Druga opasnost za Belgijce je Mario Mandžukić...

"Mario je jedan od najboljih napadača svijeta. Trči, bori se i zabija golove. Međutim, u posljednje dvije utakmice Bayerna bio je i na klupi. I to je ono što mi se ne sviđa kod Pepa Guardiole, što ne voli napadače. Čak ni Zlatana Ibrahimovića."

Balaban, koji je pokazao želju da se okuša kao sportski direktor Club Bruggea, Belgijce je upozorio i na Matea Kovačića.

"Mateo je naš najbolji igrač nakon Modrića. Ima samo 19 godina, brz je i odličan tehničar."

Pročitajte više