Balotelli pogotke posvetio majci: Ovo je najljepši trenutak u mom životu

MARIO BALOTELLI junak je pobjede nad Njemačkom. Napadač Italije je s dva gola torpedirao Elf, a Azzure odveo u finale Europskog prvenstva.

> Žal ili olakšanje: Finalisti Eura nisu nadigrali Hrvatsku

> Balotelli izbacio Njemačku: Italija u finalu Eura!

> Galerija dana: Skidali se Balotelli i Cassano, "skidao" je i Gigi Buffon

> Prandelli poručio Španjolcima: Računajte na nas!

> Prandellijevi "živi mrtvaci" podebljali gubitnički mentalitet Jogijeve Bayern-generacije

> Low: Ovo je grozno razočaranje, u svlačionici svi plaču

> Nijemci opleli po sucu i Lowu: "Jogi, gdje su sad tvoje zlatne ruke?!"

> Del Bosque uoči finala: Ne žalim što se nismo dogovorili s Hrvatskom i izbacili Italiju

"Nakon utakmice sam otišao do mame i rekao joj da su ovo golovi za nju. Jako dugo sam čekao na ovo. Večeras sam doživio najljepši trenutak u svom životu, ali nadam se da će protiv Španjolske biti još bolji."

Balotelli je dijete ganskih imigranata u Italiju. S dvije godine je imao zdravstvenih problema pa je socijalna služba zbog lošijih uvjete u kojima je živio preporučila posvojenje. Prigrlila ga je obitelj iz Brescije, a svojoj je usvojiteljici potrčao u zagrljaj nakon pobjede nad Njemačkom. Mladi napadač sad je na tri gola, isto koliko imaju Gomez, Mandžukić, Džagoev i Ronaldo.

"Nadam se da ću u finalu doći do četvrtog gola. Pokušat ću ga zabiti, ali nikad ne možeš garantirati. Nekad je potrebno malo sreće."

Balotelli je zatim opisao kako je zabio Nijemcima. U oba je slučaja pohvalio suigrače.

"Odlično smo igrali iako smo se mučili na kraju. Mogli smo to izbjeći, ali tako to ide. Najvažnije je da smo pobijedili. Prvi gol zabio sam nakon sjajnog prodora Cassana, dok je drugi došao poslije odličnog dodavanja Montoliva. Uvijek sam bio agresivan i želio zabiti, nedostajalo mi je možda samo malo sreće", rekao je Balotelli pa se okrenuo finalu.

"Ne moramo se brinuti što će Španjolska imati posjed lopte. Već smo im zabili, jednako smo dobri kao oni, ako ne i bolji. Bila je ovo sjajna noć, ali se nadam da će protiv Španjolske biti još bolje. Španjolska može igrati drugačije od Njemačke, ali svjesni smo svoje snage i možemo igrati protiv bilo koga."

Andrea Barzagli je uvjeren da se Italija može nositi sa Španjolskom.

"Odigrali smo fantastično protiv vrlo dobre momčadi. Mislim da smo zaslužili pobjedu jer smo mogli pobijediti 3:0. Mučili smo se u zadnjim minutama. Mogli smo to izbjeći", rekao je Barzagli.

Giorgio Chiellini je naglasio da je Italija bila bolja od Njemačke.

"Nisam u idealnom fizičkom stanju. Bio sam malo umoran, ali sam uspio pomoći momčadi. Moramo odigrati još bolje protiv Španjolske. I oni imaju dobre i loše strane. Već smo igrali protiv njih i znamo kako trebamo igrati. Oni su favoriti, ali ako odigramo kako danas možemo ih pobijediti."

Pročitajte više