Bambi na Maksimiru želi biti lovac: "Utakmica karijere? Samo ako Hrvatskoj zabijem dva gola!"

Screenshot: Youtube

"ZORAN TOŠIĆ je izvanredan igrač", komentirao je Slaven Bilić nakon što je njegov Lokomotiv igrao protiv CSKA-a, u kojem već treću sezonu sjajno igra srpski lijevi bočni, gdje se skrasio, nakon što po prelasku iz Partizana u Manchester United (2009.) nije zadovoljio Alexa Fergusona.

Poznat pod nadimkom Bambi, 25-godišnji Tošić je veteran po stažu u srpskoj reprezentaciju, u koju ga je pozvao "pradavni" izbornik Javier Clemente, još tamo 2007. Od tada je za nacionalnu momčad sakupio 47 utakmica i postigao osam golova.

Osim što će Srna morati paziti na njegove proboje, studiozni Pletikosa sigurno zna kako su Tošićeva specijalnost slobodnjaci i udarci iz daljine.

Pred gostovanje u Zagrebu, uvjeren je kako "obje momčadi imaju dosta kvalitetnih igrača, koji igraju standardno, postižu golove. Modrić i Mandžukić su u najboljoj formi kod Hrvata, ali ne treba zaboraviti i druge. Imamo i mi dobre igrače i njihov izbornik ima razloga razmišljati o nama".
 
Tošić misli da je Hrvatska u prednosti jer je "prethodnih godina imala dobre rezultate, dobru reprezentaciju, dugo su na okupu i počeli su kvalifikacije bolje od nas, što ih izdvaja kao favorite. Ali, kada izađemo na teren to se zaboravlja, detalji mogu odlučiti utakmicu."
 
Tošić je poručio kako Srbija ide na pobjedu bez obzira na to što je čeka vruće gostovanje:
 
"Hrvatima puno više odgovora bod, ostali bi na velikoj prednosti. Nema razlike između ove i prethodnih utakmica, idemo na tri boda, bez obzira na atmosferu koja prati uatkmicu".
 
Hoće li mu utakmica sa Hrvatskom biti najveća u karijeri?
 
"Bit će jedna od najvećih, ali ne bih je označio kao najveću. Jedino ako postignem dva gola i pobjedimo".

Pročitajte više