Bane cinkao Ljudoždera sucu, ali ga neće tužiti: Ivanović poštedio Suareza, Savez otvorio istragu

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRANISLAV IVANOVIĆ, branič Chelseaja i kapetan srpske reprezentacije, najnovija je žrtva Luisa Suareza, koji je doslovno "napadač" Liverpoola i Urugvaja.

Suarez je prošao bez kazne, jer sudac nije vidio njegov potez, pa ga nije sankcionirao. Ivanoviću nije pomoglo što je došao do suca i pokazivao mu tragove Suarezovih zubiju na svojoj ruci.

Nakon utakmice Suarez se ispričao za svoj suludi potez, a Ivanović je najavio da neće podnositi tužbu protiv Urugvajca nakon što je bio na policijskom razgovoru po povratku u London.

I dok ga Ivanović neće tužiti, a sudac utakmice ga nije kaznio, nego ga je ostavio na terenu, a Suarez je postigao izjednačujući gol za Liverpool u sudačkoj nadoknadi, teško da će se napadač Liverpoola izvući kod Engleskog nogometnog saveza, koji je otvorio istragu ovog slučaja.

FA je inače Suareza prije dvije godine suspendirao na osam utakmica zbog rasističkog vrijeđanja Patricea Evre, tamnoputog igrača Manchester Uniteda.

Liverpool kaznio Suareza zbog ugriza, FA ga šalje na terapiju

Liverpool je kaznio svog napadača: "Zbog mog neprihvatljivog ponašanja klub me kaznio. Tražio sam  da donira novac Grupi koja podržava obitelji stradalih u tragediji na Hillsboroughu, zbog neugodnosti koje sam stvorio Liverpoolovim navijačima i Ivanoviću", napisao je Suarez na Twitteru.

Ne zna se koja je visina kazne koju je Suarez pretvorio u milodar.

FA je "poslušao naš savjet" i Suarezu su preporučili terapiju za kontrolu bijesa.

"Nema sumnje u njegove nogometne sposobnosti i zato je tako razočaravajuće kad sam sebe iznevjeri. Moramo poraditi na kontroli bijesa. Obučili smo stručne savjetnike na ovom području i ponudit ćemo mu njihove usluge", rekao je izvršni direktor FA-a Gordon Taylor.
 

Pročitajte više