Barca stigla na spektakl: Zagrebaši će nas dočekati s "nožem u zubima"

ZAGREB je spreman za veliki rukometni spektakl. U subotu od 18 sati u zagrebačkoj Areni igrači Slavka Goluže tražit će veliko iznenađenje protiv velikana europskog i španjolskog rukometa – Barcelone. Prvaci Španjolske stigli su u Zagreb u petak navečer, a vratar Barcelone Danijel Šarić u razgovoru za Index najavio je veliki okršaj sa Zagrebom.

"Ne očekujemo laganu pobjedu, nema govora. S obzirom da smo u posljednja dva - tri susreta u Ligi prvaka odigrali dvije utakmice komotno i protiv Minska se namučili. Sutra nas po mom mišljenju čeka neizvjesna utakmica, ali i po mišljenju stručnog stožera. Došli smo sto posto pripremljeni, oprezni, ne zato što smo posljednju utakmicu u Barceloni izgubili, već zato što se ovdje radi o mladoj ekipi Zagreba. To je perspektivna ekipa koja je gladna pobjeda. Oni su željni dokazivanja i imaju lijepi priliku da se dokažu u toj situaciji. Siguran sam da nam neće biti lako“, rekao je Šarić, i odmah sa smiješkom nadodao: "ali ni njima".

Hoće li atmosfera u Areni uplašiti Barcelonu?



Ivano Balić, Jakov Gojun, Marko Kopljar, Manuel Štrlek i mnogi drugi napustili su klub na kraju prošle sezone, a čelnici hrvatskog prvaka odlučili su pružiti priliku mlađim igračima, koji su se do sada itekako iskazali odličnim partijama u SEHA ligi, Ligi prvaka i domaćem prvenstvu. Međutim, postavlja se pitanje koliko je relativno anonimni Zagreb prijetnja Barceloni.

"Znam puno o Zagrebu. Recimo, mali golman Filip Ivić je interesantan, braća Valčić koji su ovdje starosjedioci, zatim mali Marić na pivotu koji je igrao prošle sezone, tu su Špiler, Skoko. Radi se o mješavini starosjedioca i igrača koji su perspektivni. Sutra će sigurno izaći, kako se kaže, s "nožem u zubima". To je normalno i to očekujemo. Zagreb ima super 3-2-1 obranu koja je jaka, a igraju na brze kontre. Ne smijemo primiti lake pogotke.“, objasnio je Šarić, koji je u Barcelonu stigao 2009. godine iz Portland San Antonija. Legendarni vratar u karijeri je još nastupao za Ademar Leon, Sintelon, Alcobendas, Cantabariju i Crvenu Zvezdu, a 2011. godine proglašen je najboljim igračem ASOBAL lige. Ove godine u travnju produljio je vjernost s Barcelonom na četiri godine.

Kao iskusni vratar Šarić se nagledao svega i svačega, a kada smo mu rekli da će njega i njegove suigrače dočekati ispunjena dvorana, naš sugovornik se samo nasmijao.

"Super! Ma nemam se što bojati. To je razlog više da damo maksimum, jer to je prelijepo. Ovdje publika razumije rukomet, bodri svoju ekipu i samim time daju nama veću satisfakciju i veći motiv da igramo super".

"Zagreb ima pravi sportski karakter"


Slavko Goluža u najavi utakmice rekao je kako od svojih igrača očekuje samo da ostave srce na terenu.

"To je normalno od Goluže i svih igrača. To je sportski karakter. Ja to gledam s pozitivne strane,  tako treba razmišljati. Ali, mi isto tako razmišljamo! Kako ćemo probiti Zagrebovu 3-2-1 ili 6-0 obranu, kako ćemo probiti vaše golmane...", smatra Šarić, koji se osvrnuo na prošlogodišnje ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka od Kopenhagena.

"Naš je cilj da idemo do Final Foura, ali prvenstveno nam je cilj da osvojimo prvenstvo Španjolske. Prošle smo godine imali taj peh protiv Kopenhagena, ali mislim da sada imamo kapacitet za Final Four. Došao nam je Arpad Šterbik koji je ojačao golmansku poziciju, tu su igrači koji daju i moraju dati još više. Nadamo se da će Final Four biti naš. Mislim mora biti", smatra vratar Barcelone.

"Nagy nam nedostaje, ali imamo mi druge pozicije na koje se Zagreb mora paziti"



"Međutim, koliko vam nedostaje Mađar Laszlo Nagy? Goluža je istaknuo kako je to jedina slabost Barcelone", objasnili smo.

"Laslo Nagy je bio naš kapetan i jedan od nosioca igre prošle godine. Imamo dvojicu mladih igrača Montoro i Gurbindo koji se još moraju uigrati. Imamo mi i drugih pozicija na koje se Zagreb mora paziti, zato i jesmo među tri-četiri najbolje ekipe na svijetu", ispričao je dobro raspoloženi Šarić, kojeg smo za kraj pitali – što se događa s Atletico Madridom? Momčad u kojoj od ove sezone igraju Jakov Gojun i Ivano Balić ne briljira u Ligi prvaka. Prvo su poraženi od Veszprema, a zatim ih je dotukao i švedski Savehof.

"Pojačali su se, nedostaje im još vremena da se uigraju. Treba im vremena u toj priči. Dobili su šest-sedam igrača ove sezone. Pričao sam s Balićem rekao mi je "Šara, fali nam još vremena". Talent Dušebajev to nikada nije radio, on je uvijek izbacivao ili ubacivao jednog ili dvojicu igrača da mu bude lakše uigravati. Pokazuje se na utakmici da sada ima taj problem", za kraj će Šarić.

Pročitajte više