Barcelona svladala Athletic, Guardiola nezadovoljan: Bilbao nam je očitao lekciju

NOGOMETAŠI Barcelone pobjedom na svom stadionu Camp Nou 2-0 protiv Athletic Bilbaa smanjili su ponovo zaostatak za vodećim Real Madridom na šest bodova. Barcelona je ovu utakmicu dočekala tri dana nakon prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, u kojoj je na gostovanju kod Milana odigrala 0-0, odnosno tri dana uoči uzvrata s ''rossonerima'' na svom stadionu. Baskijska momčad je, pak, samo dvije večeri ranije slavila u gostima kod Schalkea s 4-2 u prvom četvrtfinalnom ogledu Europa lige.
 

Međutim, u Barceloni je Athletic malo toga pokazao u napadačkom smislu. Barcelona je bila znatno bolja momčad na terenu, a terensku inicijativu napokon je okrunila u 40. minuti, kada je Lionel Messi proigrao Iniestu, koji se u punom trku sjurio ka gostujućem vrataru Iraizozu, a onda ga svladao snažnim udarcem iz blizine. U 58. minuti, mladi Cristian Tello je doslovno iznudio kazneni udarac za Barcelonu koji mnogi suci ne bi dosudili, ali sudac ovog dvoboja jest, a Lionel Messi je bio precizan s bijele točke i zabio je svoj 36. gol ove sezone u Primeri. Jedan gol više zabio je Realov Cristiano Ronaldo.
 
Betis je u gostima svladao Malagu 2-0 golovima Castra u 40. minuti i Dorada u prvoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu. Malaga je prekinula uspješnu seriju, jer je u zadnjih šest rundi osvojila 16 od mogućih 18 bodova. Betis je, pak, upisao prvu pobjedu nakon šest rundi bez ijedne pobjede. Zanimljivo da je Betis zadnjih 8 prvenstvenih golova protiv Malage redovito postizao u prvim poluvremenima.

Guardiola: Athletic nam je očitao lekciju

"Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerojatno je s kojim su intenzitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj. Obrambeno smo bili na visini zadatka kao što to već dugo nismo. Bit će vrlo zanimljivo finale Kupa kralja protiv njih", rekao je trener katalonskog sastava.
 
S druge strane, "ludi" trener baskijske momčadi, Marcelo Bielsa, nije imao nikakvih prigovora na utakmicu te je priznao da je rezultat bio sasvim zaslužen u korist Barcelone. "Rezultat je pravedan. U drugome smo poluvremenu igrali nešto bolje, ali iskreno ni u jednom trenutku nismo bili ravnopravni s Barcelonom", priznao je Bielsa koji je istovremeno odbacio naklapanja da mu je momčad bila nemoćna zbog umora od utakmice sa Schalkeom.

Pročitajte više