Barnett svladao Nelsona nakon rata u pet rundi, Hall atraktivno nokautirao Mousasia

Foto: Fightsite

ČETVRTI UFC-ov posjet Saitama Areni obilježila je sjajna borba Josha Barnetta i Roya Nelsona, a nakon pet rundi slavio je Barnett sudačkom odlukom. Potez eventa sigurno pripada Uriahu Hallu, koji je nakon izuzetno slabe prve runde, već u prvim trenucima druge, atraktivno pogodio i nokautirao Gegarda Mousasia.

Sjajnih pet rundi pravog teškaškog rata ponudili su Josh Barnett i Roy Nelson u prepunoj Saitama Areni, a japanska publika je to nagradila ogromnim ovacijama nakon iste. Bespoštedno su se potukli te se od prvog trenutka vidjela da obojica namjeravaju ovu borbu završiti prekidom, ali nažalost do njega nije došlo, jer ovakve ratnike nije lako završiti.

Što se tiče same borbe, može se reći kako su Nelsonu pripale prve tri i zadnje tri minute borbe, što mu je uostalom i donijelo do dvije runde kod dva suca. Što se tiče ostatka borbe, obojica su opasno pogađala, no Barnett je to radio češće i konkretnije, no svi znamo kakvu bradu ima Roy Nelson. Nelsonu nisu pomogla niti četiri rušenja, odnosno taktika koju inače ne preferira, jer Barnett je imao odgovor i na njegov parter, koji je vrhunski, no jako rijetko prezentiran u Royevoj UFC karijeri.

Nakon posljednjeg znaka borbe nije bilo sumnje tko će biti pobjednik, no publika ih je obojicu pozdravila kao da su postali svjetski prvaci i to je draž Japana i njihovog načina odnošenja prema MMA sportu i svemu što ide s njim.

Sjajnu uvertiru glavnoj borbi pripremili su Gegard Mousasi i Uriah Hall. Hall je slavio početkom druge runde, nakon što je prva u potpunosti pripala Mousasiu, no idemo malo detaljnije. Već na samom početku borbe, Mousasi je prvo pogodio pa srušio Halla i odveo borbu u parter. No, tamo nije bilo monotono niti u jednom trenutku. Mousasi je radio tranzicije u pokušaju da pronađe pravu poziciju, i to je izgleda podosta dominantno, no i Hall je imao dva pokušaja poluge na nogu, ali Mousasijev defenzivni parter je briljantan. Hall je tako izdržao i dočekao kraj prve runde, u kojoj nije puno pokazao.

Zato je pokazao čim se vratio. Već u prvim sekundama druge runde, savršeno je osjetio "tajming", dočekao Mousasijev korak naprijed te kružnim udarcem usmjerio svoju petu u njegovu bradu. Mousasi je zateturao, a onda je došlo i Hallovo koljeno, budući da je osjetio priliku. Uslijedilo je desetak sekundi ground n' pounda, nakon čega je borba prekinuta. Velika pobjeda Halla, koji se nije predao i koji je dočekao taj jedan udarac. Mousasi je pokušao pokazati da je bolji i kompletniji borac, no baš ovakve stvari ovom sportu donose sve više fanova.

Diego Brandao se nije šalio kad je najavio povratak svom starom stilu, odnosno agresiji od prve sekunde i to mu je odmah donijelo plodove. Katsunorija Kikuna nokautirao je nakon samo pola minute borbe. Takeya Mizugaki, kojeg neki fanovi (s razlogom) zovu najdosadnijim borcem u MMA povijesti, došao je do još jedne neizvjesne pobjede odlukom, a odlukom je slavio i Kyoji Horiguchi protiv Chica Camusa. No, za razliku od prvo spomenute, ovdje nije bilo nikakvih dvojbi tko je pobjednik.

Finalna borba showa "Road to UFC Japan" završena je bez pobjednika, a s uvodnog programa slavlja su upisali Kajan Johnson, Nick Hein, Keita Nakamura i Shinsho Anzai.

UFC Fight Night 77- Rezultati

Josh Barnett vs. Roy Nelson - jednoglasna sudačka odluka
Uriah Hall def. Gegard Mousasi TKO (R2 0:25)
Kyoji Horiguchi def. Chico Camus - jednoglasna sudačka odluka
Takeya Mizugaki def. George Roop - jednoglasna sudačka odluka
Diego Brandao def. Katsunori Kikuno - TKO (R1 0:28)
Mizuto Hirota vs. Teruto Ishihara - neodlučeno, podijeljena odluka

Keita Nakamura def. Li Jingliang . SUB (R3 2:17)
Nick Hein def. Yusuke Kasuya - jednoglasna sudačka odluka
Kajan Johnson def. Naoyuki Kotani - jednoglasna sudačka odluka
Shinsho Anzai def. Roger Zapata TKO (R3 0:47)

Pročitajte više