Bekim Balaj, Albanac koji je Srbima oteo zastavu: Svaki bi Albanac napravio isto

Foto: Screenshot Twitter

BEKIM BALAJ, igrač praške Slavije i reprezentativac Albanije, od večeras je novi heroj Zemlje orlova. Naime, on bio među prvim albanskim igračima koji su dotrčali do srpskih reprezentativaca u želji da im otmu albansku nacionalističku zastavu koja se pojavila na nebu iznad stadiona JNA.
 
Unatoč kaosu koji je tada nastupio i udarcima koje je primio, Balaj kaže da se niti jednog trenutka nije uplašio za svoju sigurnost.
 
''Svaki Albanac bi to napravio za svoju zastavu'', rekao je Balaj nakon utakmice novinarima.
 
Etrit Berisha, igrač rimskog Lazija nakon beogradske drame je rekao:
 
''Bilo nam je teško, ali sad je sve gotovo i gledamo samo naprijed''.

 
Utakmica je prekinuta u 42. minuti kod rezultata 0:0, a kakve će biti posljedice, saznat ćemo ovih dana kad Disciplinska komisija UEFA-e donese svoju odluku.
 
Jedan od najpoznatijih sportskih novinara u Europi, Talijan Tancredi Palmeri, tvrdi da će od večerašnjeg prekida susreta između Srbije i Albanije najviše profitirati upravo Albanci.
 
Naime, kako navodi, Albanci će najvjerojatnije za "zelenim" stolom dobiti tri boda s tim da su moguće i druge sankcije za Nogometni savez Srbije u vidu uskraćivanja prisustva navijača u narednim mečevima kao i novčane kazne.
 
"Moguće je da Srbiji budu oduzeti i bodovi. Koliko vidim, srpski navijači su uletjeli u teren i to je odgovornost Nogometnog saveza Srbije", bio je komentar talijanskog novinara koji radi kao dopisnik za nekoliko svjetskih televizijskih kuća, među kojima su beIN i CNN, za talijanski list Gazzetta dello Sport i Radio Sportiva.
 

Pročitajte više