Beogradski veterani pobijedili splitske: "Hrvatska je bolja od Srbije, ali na Maksimiru nema favorita"

Foto: Pedja Milosavljević / Cropix

HUMANITARNA utakmica u Beogradu je okupila nogometne legende Splita i glavnog grada Srbije. Veterani su odigrali susret na Banjici, a domaćini su slavili s 5:3.

Pred više od 2000 gledatelja istrčale su splitske zvijezde: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi i Ivica Šurjak, koje su s klupe vodili Dragan Holcer i Ivan Gudelj.

Za Beograd su igrali: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Trener je bio Slobodan Santrač.

Gudelj i Šurjak: "Hrvatska je bolja od Srbije, ali nema favorita"

Hvale vrijedna akcija savršena je uvertira za nadolazeću utakmicu Hrvatske i Srbije na Maksimiru i dobar primjer kako nogometna utakmica može proći bez uplitanja politike.

"Sport nema barijere, ovi igrači su nekada igrali zajedno i družili se", rekao je Ivan Gudelj nakon utakmice, prenosi B92. Osvrnuo se i na utakmicu Hrvatske i Srbije na Maksimiru.

"Hrvatska ima prednost na tablici i bolju atmosferu, tako da je u blagoj prednosti. Nema favorita u ovakvim utakmicama, ali Hrvatskoj dajem prednost 60:40“, dodao je Gudelj.

Legendarni hajdukovac Ivica Šurjak Hrvatskoj je također dao veće šanse 22. ožujka: "Svakako će biti teška utakmica, a Srbija još nije pokazala sve što zna i može. No, Hrvatska ima sjajne igrače i mislim da je objektivno bolja".

Bivši izbornik Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je: "Uvijek će se naći netko kome će smetati ovakvi događaji. Što se nas tiče ovdje svatko svakog poštuje i nadamo se da ćemo uskoro i mi odigrati neku utakmicu u Splitu. Što se tiče utakmice Hrvatske i Srbije, to je derbi, nikad se ne zna, ponekad pobijedi i slabiji na ljestvici". 

Kako teku pripreme za maksimirski dvoboj?

Šef za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza Zoran Cvrk gostovao je u večernjem Dnevniku u kojem je govorio o pripremama za utakmicu sa Srbijom koja se 22. ožujka igra na Maksimiru.

"HNS je u ovu utakmicu ušao još u prosincu. Spremni smo. Pristup je uobičajen kao i kod svake utakmice visokog rizika, a takva je svaka koja napuni stadion", rekao je Cvrk i dodao:

"Nema gostujuće tribine i to nam olakšava posao".

Pročitajte više