Bezobrazno dobar: Gledajte kako Firmino drugi put ove sezone zabija "bez gledanja"

Screenhsot: Youtube

ROBERTO FIRMINO (23) u povijest je poslao Freda, nepokretnog napadača brazilske reprezentacije na SP-u gdje je Selecao doživio debakl, jer naslijedio ga je ne samo daleko većom mobilnošću, nego i spektakularnim golovima.

Strijelac 22 gola za Hoffenheim prošle sezone, jedan je od igrača koje je Dunga, povratnik na izborničku poziciju i nasljednik još jednog povratnika  Scolarija, uveo u reprezentaciju u sklopu velikog pospremanja, jer samo devet igrača sa SP-a preživjelo je promjenu izbornika.

Za Firmina, koji je u Njemačku otišao kao 19-godišnjak, nitko u Brazilu nije ni znao kada ga je Dunga pozvao u reprezentaciju krajem prošle godine, ali je efikasni ofenzivni veznjak odmah natjerao da ga zapamte, jer već u drugom nastupu protiv Austrije zabio je sjajan pobjednički gol.

Upravo su njegova pokretljivost i sudjelovanje u igri zaslužne za to da je nakon toga kod Francuske namjestio Oscarov gol za izjednačenje (Brazil će na kraju pobijediti 3:1), a u posljednjoj prijateljskoj utakmici, protiv Čilea u Londonu, ušao je s klupe i postigao jedini gol na utakmici.


Nije to bio običan gol; Firmino je uhvatio Danilovo dodavanje, zaobišao čileanskog golmana Brava i loptu poslao u gol gledajući u suprotnom smjeru!

Ali, to je već drugi put ove sezone da Firmino tako efektno zabija; početkom sezone u Bundesligi također je bez gledanja postigao vrijedan gol za Hoffenheim protiv Werdera na utakmici koja je završila 1:1.

Istina, Firmino je u obje situacije ostao sam pred golom, ali svejedno mora mu se odati priznanje na vještini i hladnokrvnosti.

Pročitajte više