Bilek: Ronaldo je genijalac, ali nije jedina opasnost

MICHAL BILEK, izbornik Češke, svjestan je da će njegovoj momčadi biti jako teško u četvrtfinalu protiv Portugala.

"Borit ćemo se i čekat ćemo svoju šansu. Pretpostavljam da ćemo igrati nešto zatvorenije, jer preko puta sebe ipak imamo sjajnu momčad", smatra Bilek koji je svjestan odakle prijeti najveća opasnost.

"Naravno, Cristiano Ronaldo je genijalan. Moramo mu suziti prostor. Ne smijemo dozvoliti da trči, jer onda je nemoguće zaustaviti ga. Međutim, još bi bilo dobro da je on jedina opasnost. Portugal je sjajno izabalansirana momčad s još dosta ekstra pojedinaca. I Nani, i Postiga... Imaju dosta nezgodnih igrača, pogotovo prema naprijed."

Tomaša Rosickyja je zbog ozljede propustio posljednji dvoboj protiv Poljske, a Bilek se nada da će biti spreman za Portugal.

"Trenirao je u srijedu ujutro s nama. Nije još posve spreman i prije utakmice ćemo odlučiti hoće li igrati ili ne."

Moutinho: Sva sreća da imamo Ronalda

Joao Moutinho, portugalski veznjak, pohvalno je govorio o najboljem nogometašu njegove države.

"Sva sreća da imamo u momčadi Cristiana Ronalda. On je kompletan igrač. Nogometaš je koji ima sve, znanje, brzinu, tehniku, razmišljanje... S njim u momčadi smo spremni na najveće stvari", rekao je veznjak Porta.

"Samo razmišljamo i pričamo o četvrtfinalu i utakmici protiv Češke. Možda na papiru Češka izgleda kao idealan suparnik za proći, ali mislim da će nam biti jako, jako teško. Ovo je četvrtfinale Eura i lakih suparnika nema. Oni su organizirana momčad, koja se zna postaviti na travnjaku i put do pobjede neće biti lagan. No, nadam se najboljem", izjavio Moutinho.

Četvrtfinale Portugala i Češke na rasporedu je u četvrtak u 20.45 sati.

Pročitajte više