Bilić: Svakakve ideje padaju mi na pamet dok se vozim biciklom, ali taktičkih promjena neće biti

SLAVEN BILIĆ danas je prilično otvoreno govorio o taktički varijantama koje priprema za dvoboje s Irskom, Italijom i Španjolskom.

> Modrić i Kranjčar: Ako prođemo grupu idemo do naslova prvaka

> Mamić je prorok: Iličević otpao, u Poljsku stiže Šime Vrsaljko!

"Dok vozim biciklu po ovom lijepom krajoliku svakakve mi ideje padaju na pamet. Što se tiče taktičkih promjena, njih neće biti. Mi već dugo vremena igramo u nekakvoj inačici 4-4-2 formacije, ali ta naša formacija puno ovisi i o igračima koji okupiraju pojedine pozicije", rekao je Bilić.

Za početak tu je plan A koji se odnosi na rješenja na krilnim pozicijama, plan B koji usmjerava igru u sredini terena, plan C koji određuje posljednju liniju te plan D, koji se pak odnosi na napad.

"Imamo varijante u kojim smo čvršći prema naprijed, a imamo i varijante u kojima smo ofenzivniji po bokovima. S druge strane imamo varijante za zatvoriti sredinu terena, ali i za dobiti na probojnosti u veznom redu. Što se napada tiče, postoji opcija s dva napadača, ali i ona s Kranjčarem kao drugom špicom, nešto defenzivnija", objasnio je Bilić.

Ozljeda Iličevića svakako je zatvorila vrata opciji s hitrim desnim krilom, a na toj poziciji rješenja ostaju Darijo Srna, Ivan Rakitić, ali i Mario Mandžukić.

"Nisu se promijenila moja razmišljanja otprije mjesec ili dva, Srnu vidim u vezi, ali jedna od varijanti je i njegov povratak u zadnju liniju. Uglavnom, na jednom od bokova moramo imati dubinu, to smo donekle izgubili s Iličevićem", kazao je Bilić.

Vratio se potom na triviju. Prije četiri godine otvarali smo s domaćinom, a Irska je ipak nešto kvalitetnija.

"Kvalitetu na stranu, uvijek je domaćin onaj koga se treba najviše bojati o onaj koji može iskočiti i okvira. Seljački rečeno, bježi od domaćina, barem u prvoj utakmici. Bolje je da igramo s Irskom nego s Poljskom", istaknuo je.

Na koncu prokomentirao je i statistiku koja kaže da će čak 60 posto Poljaka u slučaju ispadanja Poljske navijati za Hrvatsku.

"Lijepo je čuti taj podatak i sigurno da mi je drago što imamo potporu i simpatije, međutim vjerujem da je nama dovoljna podrška naših 4 i pol milijuna stanovnika".

Pročitajte više