Bilić doživio prizemljenje u Engleskoj: Što je to on osvojio da se ponaša kao Mourinho?

Foto: Screenshot Twitter, West Ham

POČELO je svečarski, a završilo je skandalom. Naime, jučer su širom Europe igrane utakmice prvog pretkola Europa lige, a daleko najzvučnije ime koje se pojavilo u ždrijebu West Ham je Slavena Bilića.
 
''Čekićari'' su u Londonu ugostili poluamatersku momčad andorskog Lusitansa i premda u rezervnom sastavu lako su slavili s 3:0.
 
Koliko navijači West Hama očekuju od Bilića i od ove sezone pokazuje činjenica da je kultni Upton Park bio krcat do posljednjeg mjesta, a Bilić koji je utakmicu pratio s tribina dobio je ovacije navijača.
Međutim, upravo to što hrvatski trener nije sjedio na klupi već je vođenje utakmice prepustio treneru mlade momčadi, za posljedicu je imalo pravu aferu na presici nakon utakmice.
 
To je toliko razbjesnilo Xavija Rouru, trenera andorske momčadi, koji je Bilića optužio za podcjenjivanje i nedostatak respekta prema protivniku.
 
''Slaven Bilić pokazao je kakvu sportsku kulturu posjeduje time što se nije udostojio sjediti na klupi protiv nas'', rekao je odmah na početku pressice poslije utakmice trener Lusitansa te je u dahu nastavio:
 
''Činjenica da se ovako nešto dogodilo u zemlji koja je izmislila fair-play čini me tužnim. Očito je smatrao da nismo nimalo bitni ni važni da bi vodio momčad''.
 

Nastavak onoga što je rekao Roura bio je sarkastičan, ali i znakovit.
 
''Čovjek bi rekao da se Bilić naosvajao titula, da je on, a ne Mourinho ''Special One'', kad si tako nešto može sebi dopustiti. Samo se nadam da će i on, ali i West Ham pokazati barem toliko poštovanja, pa se ovako nešto neće ponoviti u uzvratu na našem terenu. Koliko ja znam, Bilić je trener West Hama i logično bi bilo da on vodi momčad, a ne trener B momčadi. Nadam se da će Slaven Bilić, taj ''Special One'' doći u Andoru'', zaključio je Roura, ne znajući kako se samo prevario.
 
Kako stvari stoje od toga neće biti ništa. Terry Westley, voditelj omladinskog pogona West Hama  rekao je da Bilić vjerojatno neće biti prisutan ni na uzvratu jer je plan da se polako ''ufurava'' u rad s prvom momčadi te da ne može biti na dva različita mjesta u isto vrijeme, što jasno sugerira da će i na uzvrat otići rezervna momčad londonskog kluba.

 

 

Pročitajte više