Bilić i cijeli stručni stožer put Moskve: Možda nije trenutak, ali potpisao sam ugovor s Lokomotivom

RUSKI mediji još jučer su objavili kako je Slaven Bilić sve dogovorio s moskovskim Lokomotivom, a isto je danas na press konferenciji u splitskom hotelu Le Meridien potvrdio i izbornik hrvatske reprezentacije. Press konferencija jutros je zakazana i u Moskvi, a Bilić je želio preduhitriti Ruse i biti prvi koji će priznati kako nakon Europskog prvenstva zaista napušta reprezentativnu vrstu. Nakon dugih šest godina, preostaje mu još samo europska smotra kao šlag na torti. Ona će mu odrediti budućnost.

"Potpisao sam trogodišnji ugovor s moskovskim Lokomotivom, a isti stupa na snagu tek nakon završetka Europskog prvenstva. Sretan sam i ponosan što idem u veliki klub, veliki grad i iznimno jaku ligu", rekao je Slaven Bilić pred okupljenim novinarima u splitskom hotelu Le Meridien.

"Rekao da ću izvijestiti javnost kad za to dođe trenutak, a nisam želio odgovarati na upite dok sve nije završilo. Bilo bi sebično obavještavati javnost o ponudama koje je vodio moj brat Domagoj u moje ime. Dio vas će reći da nije ni sad trenutak, da je trebalo čekati kraj Eura. Ali, to bi bilo opet nekorektno s moje strane. Prema meni, igračima i funkciji koju obavljam", dodao je Bilić.

U Moskvu ide cijeli stručni stožer

Odmah se međutim povukao u defenzivu: "O Lokomotivi od danas više neću reći ni riječi, jer nas sve zajedno očekuje Europsko prvenstvo na koje idemo napraviti nešto veliko."

Interesantno, s Bilićem će u Moskvu gotovo cijeli stožer reprezentacije. "Jedan od najbitnijih razloga zbog koji sam se odlučio na Lokomotiv bio je taj što sam imao mogućnost organizirati cijeli stručni stožer. Tako će sa mnom u Moskvu otići Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mladen Pralija i Miljenko Rak", istaknuo je Bilić.

Za razliku od momčadi Lokomotiva, o novcu nije želio razgovarati.

"Puno će ljudi reći da je isključio radi novca. Novac je bitan, ali nije najbitniji. Naravno, iznos je poslovna tajna, moj i mojih suradnika. Mogu samo kazati da sam zadovoljan, iako sam mogao negdje drugdje dobiti i više. Lokomotiv je veliki klub. Našao sam se s predsjednicom koja me kupila svojom energijom, ambicijama i planom da napravi veliki rezultat u jednoj iznimno teškoj ligi. To je ogroman izazov za mene. Radi se o mladoj ekipi koja je i sad sposobna igrati bolje. Uz par pojačanja može ići samo prema naprijed. Ali prvenstvo počinje 29. srpnja, tako da nemam puno vremena.", objasnio je Bilić.

"Odlazim ponosan, a Sammir me nijednom nije uvjerio da je bolji od ostalih veznjaka"

"Odlazim ponosan. Tko god dođe iza mene, bit će teško, svaka je skupina teška i bit će teška, ali ostavljam momčad koja je već pet godina u svjetskom Top 10, momčad koja ima balans i sjajnu atmosferu i zna što radi. Ima balans iskustva i prijateljstva. I veliku želju za rezultatom. Momčad je to i koja biološki ima budućnost", dodao je.

Na koncu je prokomentirao i nepozivanje Sammira u reprezentaciju, ono što mu Mamić već godinama zamjera i zbog čega je rekao da bi ovaj trebao potrgati trenersku diplomu.

"Moja diploma je plastificirana i teško je potrgati. Šaluna stranu, puno sam puta pričao o Sammiru i ponovio da neovisno o tome koliko je on talentiran, stoji činjenica kako igra na bljeskove. Nijednom me u kontinuitetu nije uvjerio da je bolji od drugih koje imamo na tim pozicijama", za kraj će.

Pročitajte više