Bilić vraća Jelavića u Premiership: Nikica na pregledima u West Hamu

Foto: Getty Images/Guliver Image

NIKICA JELAVIĆ je na liječničkim pregledima u Londonu, javljaju britanski mediji. Posljednjeg dana prijelaznog roka potpisat će West Ham.

Prema pisanju SkySporta, klubovi su se već dogovorili oko odštete. Hull City je želio rasteretiti budžet nakon ispadanja u drugu ligu, Jelavić se želio vratiti u Premiership, a Slaven Bilić silno je želio pojačanje u napadu. Otkucavanje zadnjih sati prijelaznog roka ubrzalo je posao.

Prema posljednjim informacijama, West Ham će za Jelavića platiti 3 milijuna funti.

Menadžer Hulla: Ponuda West Hama nije ni blizu odštetne klauzule

Jelavić je počeo sezonu s Hullom, ali u posljednjoj utakmici nije se našao niti na klupi što je potvrdilo najave da će ipak napustiti klub.

"Razgovarao sam s Jelavićem, što je i normalno. Kako može igrati kada mu je glava negdje drugdje", rekao je trener Hulla Steve Bruce i dodao: "Jelavić ima odštetnu klauzulu, ali ponuda West Hama nije ni blizu tome. Ipak, očekujem da će otići".

Navijači: Bilić će izvući najbolje iz njega

Za Hull je u 50 nastupa zabio 13 golova. Ranije je igrao za Everton, Glasgow Rangerse, Rapid Beč i Zulte Waregem koji ga je doveo iz Hajduka.

Navijači West Hama optimistični su oko Jelinog dolaska, iako ima i onih koji kritiziraju potez "Hammersa". Prozivaju Jelavića zbog slabe efikasnosti i problema s ozljedama, ali mnogi vjeruju da će Slaven Bilić znati izvući najbolje iz njega te smatraju da će zbog iskustva u Premiershipu Jelavić biti kvalitetno rezervno rješenje.

Uskoro opširnije...

Pročitajte više