Birači zgroženi priznanjem argentinske predsjednice: Nisam pogledala nijednu utakmicu Gaučosa u Brazilu

Foto: HINA

NAKON što je svakog Sabellinog pulena obgrlila po povratku u domovinu, predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner priznala je kako nije pogledala niti jedan susret svoje reprezentacije na SP-u u Brazilu.

> Tisuće navijača pozdravile Gaučose, Mascherano: Nismo zamišljali ovakav doček

"Kao što znate, nisam ljubitelj nogometa. Nisam pogledala niti jednu utakmicu, čak niti onu jučer. Po završetku susreta nazvala sam izbornika Sabellu jer sam imala osjećaj da smo pobijedili, a takav je osjećaj imalo svih 40 milijuna Argentinaca".

Tom izjavom Kirchner je, po mišljenju mnogih još jednom pokazala kako se kao predsjednica potpuno otuđila od svojih sunarodnjaka koji su, kao i igrači, u ponedjeljak neutješni zbog poraza u finalu.

"Ovo samo podcrtava činjenicu kako predsjednica živi u svom svijetu. Ovaj mjesec je bio vrlo pozitivan za raspoloženje nacije, a ona jednostavno nije bila dijelom toga", komentirao je politički analitičar Felipe Noguera.

"U zemlji vlada siromaštvo, ona to ne vidi. Vlada nesigurnost, ona to ne vidi. Argentina je u finalu, ona to ne vidi. CFK je slijepa", objavio je jedan od korisnika društvene mreže "twittera".

Pročitajte više