Bivši golman Jamajke: Davor Šuker je rasist, govorio nam je da smo majmuni

Foto: Guliver Image / Getty Images

REPREZENTACIJA Jamajke na Svjetskom prvenstvu nastupila je samo jednom, 1998. godine. Svoju prvu utakmicu na mundijalu odigrali su protiv još jednog debitanta na svjetskim prvenstvima - Hrvatske.

Svi svjetski mediji ovih dana u znaku su nogometa. Tako je i Jamaica Observer povodom otvaranja SP-a, na kojem je Hrvatska igrala protiv Brazila, napravio prigodni razgovor s Aaronom Lawrenceom, bivšim vratarom Jamajke.

Iako se tog 14. lipnja 1998. upisao u povijest jamajkanskog nogometa, Lawrenceu je utakmica protiv Hrvatske ostavila gorak okus u ustima. Krivac za to je Davor Šuker, danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a tada najveća zvijezda reprezentacije koju je vodio Ćiro Blažević.

"Sjećam se da smo prolazili kroz tunel prije izlaska na teren, a Davor Šuker i još jedan igrač nazivali su nas majmunima. Ali nismo željeli dopustiti da nas to previše pogodi, jer došli smo tamo igrati nogomet", prisjetio se Lawrence u razgovoru s novinarom Jamaica Observera Howardom Walkerom.

Nema nikakve dvojbe za koga je Lawrence navijao na otvaranju SP-a: "Od tog događaja ne volim Hrvatsku, zbog toga što su nam govorili".

Pročitajte više