Bivši šef splitske policije nije došao na suđenje za Hajduk, na iduću raspravu dovest će ga policija

Foto: Jakov Prkić / Cropix

BIVŠI šef splitske Policijske uprave Marko Bekavac nije se danas pojavio na suđenju Hajdukovim direktorima Vedranu Rožiću i Ivanu Buljanu, optuženima za višemilijunsku štetu u klupskoj blagajni i državnom proračunu. Bekavac treba dati iskaz kao svjedok i član Nadzornog odbora Hajduka u inkriminiranom razdoblju iz prve polovice 90-ih.

Dovođenje i za Računicu?

Sudac Vladimir Živaljić ništa nije želio prepustiti slučaju pa će naložiti da Bekavca na iduću raspravu dovede policija ukoliko u osam dana ne opravda svoj današnji nedolazak. Ista sudbina čeka i svjedoke Deana Računicu i Matu Andabaka.

Bekavac: "Sud?! Kakav sud?!"

Index je u želji da razjasni ovaj nesporazum danas kontaktirao Marka Bekavca. Baš smo ga iznenadili. "Sud? Danas? Hajduk? Ne znam ništa o tome. Mora da je bila neuredna dostava ili nešto tako", kazao nam je Bekavac.

"Baš mi je žao. Eto, danas sam u Splitu i nije bilo nikakvog razloga da ne dođem na sud dati iskaz, samo da sam znao da je rasprava danas. Sudac Živaljić uživa veliki ugled i jasno da bih želio ispuniti svoju građansku dužnost i svjedočiti. Slučaj pratim sa zanimanjem", kazao je Bekavac Indexu.

Eto, valjda će sve biti u redu za iduće ročište. Bekavac nam je najavio kako će što prije otići do suca Živaljića te mu objasniti da za današnje suđenje nije zapravo ni znao.

Holcer: "Ja sam radio volonterski, iz ljubavi"

Danas su, inače, saslušani Dragan Holcer, kolega Marka Bekavca iz Nadzornog odbora Hajduka, tajnica Vjeročka Mikulandra te Ante Marinović, čija je tvrtka bila u poslovnom odnosu s Hajdukom.

Premda je Mikulandra bila poslovna tajnica u inkriminiranom razdoblju, o financijskom poslovanju ne zna previše i smatra da bi drugi ljudi nešto više o tome mogli reći.

Holcer, koji je vodio omladinski pogon, pretpostavlja da je poslovanje u Hajduku bilo propisno i pošteno. On sam nije primao plaću jer je dužnost obavljao volonterski iz ljubavi.

Primjedbi je bilo na iskaz svjedoka Marinovića. U istrazi je govorio o nekim novcima koje je nosio Rožiću. Danas nije imao objašnjenje kako je to ušlo u zapisnik.

 

Pročitajte više