Blake srušio Bolta i na 200 metara! "Nisam razbijen, bit ću opet najbrži"

JE LI Usain Bolt još uvijek najbrži na svijetu? Slavni sprinter, vlasnik svjetskog rekorda, čitav je olimpijski ciklus proveo u strahu za olimpijska zlata. Iako Usain Bolt tvrdi da pritisak ne osjeća, Yohan Blake čini sve da to promijeni.

22-godišnji Jamajčanin, aktualni svjetski prvak na stotki, pobijedio je svog rivala, ali i prijatelja te trening partnera i u finalu utrke na 200 metara. Trčali su na jamajčanskim atletskim olimpijskim kvalifikacijama u Kingstonu. Blake je pritom postavio najbrže vrijeme sezone: 19.80 sekundi! Bolt je bio sporiji samo tri stotinke sekunde. Kao trećeplasirani je natjecatelj nastup u Londonu izborio Warren Weir (20.03).

Nova pobjeda Blakea došla je samo 48 sati nakon što je Bolta nadmašio u kvalifikacijama na stotki postavivši također najbrže vrijeme sezone i osobni rekord: 9.75 sekundi!

"Naporno sam radio i sada mi se to vraća. Nisam iznenađen pobjedom. Znao sam da Bolt nije u savršenoj formi i to sam iskoristio", rekao je skromno Blake nakon utrke.

Bolt je bio realan, a standardno, i samouvjeren.

"Velike čestitke Blakeu na onome što je napravio. Ja sam olimpijski pobjednik i svijetu sada moram dokazati da sam i dalje najbrži. Vratit ću se. Nije da sam razbijen. Znam točno što mi nedostaje i na čemu moram raditi da bih ponovno bio najbrži. Mislim da ću u tri predstojeća tjedna stići podići formu"

Odmah nakon utrke Bolt je otišao na tretman kod fizioterapeuta, koji su mu izmasirali preopterećene nožne mišiće.

Zasad još uvijek nje potvrđeno da će dvojica najbržih atletičara današnjice nastupati u obje discipline na Londonskim igrama. Pretpostavlja se, međutim, da će njihov trener Glen Mills odlučiti upravo tako, iako se prije finala na 200 m intenzivirala ona druga priča... Mills će Blakeu zabraniti da pobijedi Bolta? Valjda zato što bi vlasnika olimpijskih zlata poraz dotukao. Izgubio je, ali je daleko od depresije...

Pročitajte više