Blamaža za kraj: Gruzija srušila Hrvatsku!

Foto: Hina

HRVATSKI KOŠARKAŠI doživjeli su blamažu u posljednjoj utakmici prve faze Eurobasketa! Gruzija je u Areni slavila sa 71:58, a oko šest tisuća gledatelja zvižducima su ispratili hrvatske košarkaše nakon vrlo slabe igre.

>>> NAJNOVIJE VIJESTI I ANALIZE S EUROBASKETA PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI - EUROBASKET 2015

Hrvatska je u utakmicu ušla znajući da sigurno drži drugo mjesto uoči osmine finala, pa su Perasović i igrači željeli izbjeći dodatne napore što su gosti iskoristili najbolji način i kaznili slabu igru Hrvata. Gruzijcima je pobjeda bila potrebna za plasman u drugi krug pa su odigrali punim gasom i prošli u osminu finala.

Hrvatska je, kao i u utakmicama protiv Makedonije i Nizozemske kada je također bila favorit, loše otvorila i prepustila protivnicima da vode igru. Bila je to utakmica s najmanjim brojem poena u prvom poluvremenu u Areni. Gruzijci su dobili prvu četvrtinu s 14:13, no Hrvatska ipak nakon prvih 20 minuta ima vodstvo od 28:25. U trećoj četvrtini Gruzijci su opet bili bolji, dobili su taj period s 22:16 i u zadnji dio utakmice ušli s vodstvom 47:44.

Sjajnom obranom, a dijelom zahvaljujući vrlo lošem šutu hrvatskih igrača, dvije i pol minute prije kraja Gruzijci su stigli do čak 16 poena i bilo je jasno da će Hrvatska upisati drugi poraz na EP-u.

Perasović je u time-outu opet bjesnio na igrače, ali "bukvica" koja je uspjeha u prošle dvije utakmice, ovaj put nije razbudila njegovu momčad.

Gruzijci su imali 50,9% šut iz igre, a Hrvatska samo 33,9%. Samo 4/23 (17%) pokušaja za tricu pogodili su Perasovi igrači, dok su gosti gađali tricu 7/19.

Najbolji u hrvatskim redovima bio je Luka Žorić sa 16 poena i 4 skoka, Rok Stipčević je dodao 8 poena, 4 skoka i 4 asista, Bogdanović 7 poena, 5 skokova i 4 asista. Kod Gruzije su Pačulia, Sanadze i Sanikidze zabili po 12 poena, Šengelia je dodao 11, a Pullen 10 poena. Pačulia je upisao i 7 skokova.

Hrvatska u nedjelju igra protiv Češke, a ako prođe, u četvrtfinalu će igrati s boljim iz ogleda Srbije i Finske.


HRVATSKA - GRUZIJA  58:71  (13:14, 15:11, 16:22, 14:24)


 

Pročitajte više