Blijedi Dinamo slavio protiv Cibalije, Bad Blue Boysi vrijeđali, zviždali pa napustili tribinu

DINAMO je u drugom kolu HNL-a pobijedio Cibaliju s 2:1 i tako ubilježio prvi pobjedu u prvenstvu ove sezone nakon što je u prvom kolu remizirao s Interom 1:1.

Leko zabio iz jedanaesterca uz zvižduke navijača

Dinamo je od prve minute zaigrao ofenzivno i dominirao petnaest minuta. U sedmoj minuti Ante Rukavina je nakon odlične akcije sa Sammirom tukao lijevom nogom, ali je pogodio stativu. Priliku za postizanje pogotka imao je i Joe Šimunić nakon ubačaja Sammira iz kornera. Šimunić je tukao najprije glavom, ali njegov udarac je izblokiran, lopta mu se odbila, međutim vratar Cibalije Mladen Matković fantastično brani njegov pokušaj. Sammir je mogao dovesti Dinamo u vodstvo, ali je bio neprecizan iz dobre pozicije.

I baš kada se Cibalia oslobodila pritiska, sudac Zlatko Šimčić dosudio je jedanaesterac za Dinamo nakon starta Marija Lučića nad Jerkom Lekom. Bad Blue Boysi su smatrali da prekršaj nije postojao, pa su izviždali suca. Leko je uzeo loptu, poslao Matkovića u jednu stranu, a loptu u drugu.

Već u sljedećem napadu Dinamo je mogao udvostručiti prednost, ali ovo nije bila noć Ante Rukavine. Fatos Beqiraj je odlično probio po lijevoj strani, ubacio za Sammira koji asistira Rukavini, ali Šibenčanin je promašio prazan gol glavom s tri metra.

Prvijenac Čopa u Dinamovom dresu

Petnaest minuta igre u drugom poluvremenu nije donijelo prilike za gol, ali je gol viđen u šesnaestoj. Šime Vrsaljko je spasio jednu loptu da ne ode u gol-aut, dodao do Duje Čopa koji snažnim udarcem matira Matkovića i postiže svoj prvijenac u Dinamovom dresu.

U 67. minuti Mladen Bartolović je iskoristio nepažnju Dinamove obrane, pucao s desetak metara iskosa, njegov udarac izblokirao je jedan Dinamov nogometaš i prevario Kelavu. Međutim, nekoliko minuta nakon pogotka Bartolović se ozlijedio, a Vinkovčani bez njega nisu mogli ugroziti Dinamov gol.

Bad Blue Boysi su u 83. minuti napustili sjevernu tribinu u novoj organiziranoj akciji. Tijekom susreta vrijeđali su Zdravka Mamića, skandirali Ultrasima kada su "častili" Šukera i HNS, a kod dosuđenog jedanaesterca za Dinamo skandirali su "Lopovi, lopovi". Tijekom dana dobili smo i informacije o novim sukobima unutar navijačkog korpusa.

Do kraja utakmice Čop je imao još dvije prilike za pogodak, ali je obrana Cibalije odlično reagirala i zaustavila njegove pokušaje.

U sljedećem kolu Dinamo će gostovati Istri, a Cibalia će prve bodove tražiti bodove protiv Intera.

Pročitajte više