Bogdanović nakon sjajnog nastupa na EP-u ne misli da je prerastao Europu: Idem u NBA, ali za koju godinu

 

HRVATSKI košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović nakon netom završenog Eurobasketa u Sloveniji prometnuo se u jednog od najpopularnijih i najboljih košarkaša na europskom tržištu u ovom trenutku.

Predvodio je Bogdanović hrvatsku reprezentaciju do vrlo dobrog četvrtog mjesta na prvenstvu Sloveniji, a i izabran je u najbolju petorku turnira za vrijeme kojeg je ostvarivao sjajnih 17.4 poena i 4.1 skoka po susretu. Velik je interes inozemnih medija za Bogdanovićevu košarkaške planove u budućnosti, pa je tako u razgovoru za španjolski AS, naš košarkaš otkrio kako je odlučan da kroz koju godinu zaigra u najjačoj ligi svijeta NBA-u.

Pravo na Bogdanovića u najjačoj svjetskoj ligi, podsjetimo, polažu Brooklyn Netsi koji su ga htjeli dovesti i ovo ljeto. No, 24-godišnji Hrvat rodom iz Mostara odlučio je ostati u turskom Fenerbahçeu u kojem će ga iduće sezone trenirati legendarni Željko Obradović. Kada će se otisnuti u NBA, Bogdanović još uvijek nije siguran, ali zna da će i taj dan doći.

"Želim igrati u NBA ligi i igrat ću, siguran sam u to. No, još uvijek ne znam kada će se to dogoditi. U Feneru su bili vrlo dobri prema meni i mogao bih potpisati novi ugovor, no možda s odštetnom klauzulom za NBA. Mogao bih otići nakon isteka aktualnog ugovora iduće ljeto, ali možda ću i pričekati još koju godinu", rekao je novinarima španjolskog AS-a, trenutačno najbolji hrvatski košarkaš.

Pročitajte više