Bogdanoviću rekord NBA karijere uz šest trica bez promašaja

Foto: Guliver Image/Getty Images

GOSTUJUĆOM pobjedom 99:90 protiv Clevelanda Boston je zadržao sedmo mjesto Istoka.
 
Bogdanović nakon najbolje večeri u NBA ligi: "Suigrači su mi pomogli"
 
Marcus Smarta predvodio je Boston s 19 poena, a 17 je s klupe dodao Isaiah Thomas. U Clevelandu je Kevin Love postigao 19 poena, LeBron James 14, ali obojica su igrali sa smanjenom minutažom, dok je odmor dobio Kyrie Irving.
 
Isti omjer kao Boston ima Brooklyn, koji je sa 117:80 razbio Washington uz sjajnu partiju Bojana Bogdanovića. Hrvatski reprezentativac postigao je 22 poena, što mu je rekord NBA karijere, a za tricu je šutirao bez promašaja (6-6). Najbolji u Brooklynu bio je Brook Lopez s 26 poena i devet skokova.
 

 
Slavila je i Indiana sa 107:103 protiv Detroita, a Damjan Rudež nije ulazio u igru u pobjedničkoj momčadi za koju je Rodney Stuckey s klupe postigao 24 poena.
 
Deseta pobjeda zaredom aktualnih prvaka
 
U teksaškom derbiju San Antonio je kao gost slavio protiv Houstona sa 104:103. Veliku ulogu u pobjedi treće momčadi Zapada imao je Tim Duncan, koji je postigao 29 poena, a tri sekunde prije kraja izblokirao je Jamesa Hardena i donio desetu pobjedu zaredom svojoj momčadi. Harden je utakmicu završio sa samo 16 poena, a trener San Antonija Greg Popovich odlučio je poslati Josha Smitha čak 26 puta na izvođenje slobodnih bacanja. Košarkaš Houstona, koji je pao na šesto mjesto Zapada, realizirao je njih dvanaest.
 
 
Oklahoma i New Orleans nastavili borbu za doigravanje, Gallinari zabio 47 poena
 
Ludu utrku za osmo mjesto Zapada i plasman u doigravanje nastavili su Oklahoma i New Orleans. Oklahoma je sa 116.103 pobijedila Sacramento, a New Orleans s 90:75 bio bolji od Phoenixa. U posljednje tri utakmice sezone te dvije momčadi ulaze s istim omjerom, a ako tako i završe sezonu u doigravanje će New Orleans.
 
Veliku noć imao je Denverov Danilo Gallinari, koji je u porazu od Dallasa 143:144 nakon dva produžetka postigao 47 poena iz samo 23 šuta.
 

Pročitajte više