Bokšić: Naučit ćemo Mourinha nešto što još ne zna o nogometu

REPREZENTACIJA je preselila na Maksimir gdje će trenirati tijekom naredna dva dana, do početka kvalifikacija S novinarima se družio Alen Bokšić, govorio je o dolasku Mourinha i problematici s prodanim ulaznicama.

"Mora nam biti čast što takav trener dolazi na našu utakmicu. Posebno mi je drago zbog Luke Modrića, znamo u kakav je klub otišao. On dolazi zbog Luke, a mi ćemo se potruditi da mu pokažemo i nešto što još ne zna o nogometu", otvorio je Bokšić press konferenciju, na koju su stigli i Vedran Ćorluka te Ivica Olić.

Makedonija na startu, i to kakvom startu! Nakon otvaranja putujemo na noge Belgiji pred 50 tisuća ljudi, protiv super jake, samopouzdane ekipe.

"Mi nemamo drugu opciju nego pobijediti Makedoniju. Favoriti smo i to moramo opravdati. Moramo opravdati ono što nacija od nas očekuje, bez obzira što Makedonci svakoga mogu dovesti u probleme. To nas ne zanima", poručio je Boka koji u Štimčevom stožeru kontrolira, skautira i trenira napadačku liniju.

"Za mene je sve ovo novost. Jedno je biti igrač, a nešto sasvim drugo trener. Sretan sam što sam tu i mogu se samo nadati da ću biti uspješan, kao što sam bio kao igrač. Imam najlakši zadatak u reprezentaciji jer brinem o napadačima, a mi imamo sjajne napadače. Koga god da izbornik stavi neće pogriješiti jer su svi u sjajnoj formi"

Tko je ipak Bokšićev favorit?

"Ola koji sjedi tu kraj mene", rekao je uz smijeh.

No, ima i tema koje nisu za šalu. Interes za reprezentaciju bolno je oslabio. Jedna pobjeda napravila bi čuda.

"Publika je važan dio svakog spektakla. Naravno da mi želimo pun stadion, ali što možemo? Kako utjecati na to? Ljudi su malo hladniji prema nama, ima tu i utjecaja splitske utakmice. Mogu reći samo da su svi oni koji dođu - dobrodošli"

Olić: Da nemam želju, ne bih bio ovdje

Zaista je zanimljivo slušati ovih dana kako u reprezentaciji doživljavaju navijaču hladnoću. Potreban je velik trud da se pripreme obave bez doticaja negativne klime javnosti, koja se osjeća čim igrači napuste Zagrebello ili hotel As, otvore novine ili jednostavno pogledaju tribine.

Ivica Olić sjeća se i vremena kada je bilo drugačije. Odmah na otvaranju svog izlaganja uzvratio je Bokšiću.

"Čast mi je, mi smo skupa i igrali u reprezentaciji. Bio mije uzor i idol kao klincu, a danas mi je trener. Velika čast"

Oliću ne nedostaje motiva, tu dileme nema.

"Za mene je motiv svaka nova utakmica. Da nemam želju, ne bih bio ovdje"

Štimac je Joea vratio - da igra

Dobra vijest je da Vedran Ćorluka nije upitan. Tetive kao i obično rade probleme, ali naviknuo je kroz karijeru. Tko će mu biti partner u obrani? Čini se da je Igor Štimac vratio Šimunića s jasnom namjerom, da igra.

"Nije idealno, ali tu sam. Najbitnije je da zaustavimo protok lopte do Padeva. Taj rješava utakmicu iz udarca"

>>> Provjerite kako razmišlja novi izbornik Makedonije uoči dolaska u Zagreb

Pročitajte više